PİYASALAR

  • BIST 10010203.820.44%
  • ALTIN2456.319-0.59%
  • DOLAR32.19-0.01%
  • EURO35.037-0.11%
  • STERLİN40.784-0.29%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Aslan Sivas'ta ağır yaralı!
Aslan Sivas'ta ağır yaralı!

Aslan Sivas'ta ağır yaralı!

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, Sivasspor'a deplasmanda 2-1 mağlup oldu. Aslan, lider Başakşehir'in puan kaybettiği haftada zirveye çıkma şansını geri tepti.

A+A-

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında ligdeki son 3 maçını kazanan Galatasaray, liderlik koltuğuna oturmak için Sivasspor deplasmanına çıktı.

Ev sahibi, N'Dinga'nın 16. dakikada attığı golle öne geçti: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Sergiy Rybalka geçti. Rybalka'nın ortasına ön direkte iyi yükselen Delvin Ndinga'nın kafa vuruşu kaleci Fernando Muslera'nın solundan ağlarla buluştu.

18. dakikada Thievy Bifouma'nın sol kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Arouna Kone'nin kafa vuruşu üst direğe çarpıp oyun alanının dışına çıktı.

İlk yarı Sivasspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

56. dakikada sağ çaprazdan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Auremir Dos Santos, Jason Denayer'in yaptığı müdahale ile yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem Fırat Aydınus, Demir Grup Sivasspor lehine penaltı kararı verdi. 58'de topun başına geçen Arouna Kone, Muslera'yı ve topu farklı köşelere gönderdi: 2-0.

60. dakikada oyuna dahil olan Eren Derdiyok, farkı 1'e indirdi: Sol kanattan ceza sahası içerisine giren Garry Rodrigues, son çizgiye indikten sonra yerden pasını çıkardı ancak bu pas kaleci Tolgahan Acar'dan döndü. Dönen topla altıpasın hemen dışında buluşan Eren Derdiyok'un çektiği şut Carl Medjani'den döndü, Medjani'den dönen topu iyi takip eden Eren Derdiyok bir kez daha şansını denedi ve top Demir Grup Sivasspor ağları ile buluştu.

75. dakikada topsuz alanda hakeme sözlü olarak itirazlarda bulunan Fernando Muslera, sarı kart gördü. Fernando Muslera, gördüğü bu sarı kartla gelecek hafta oynanacak Antalyaspor maçında cezalı durumuna düştü.

87'de Sivasspor kontra atağında geriye koşarken sakatlanan Jason Denayer, karşılaşmaya devam edemedi. Oyuncu değişikliği hakkı dolan Galatasaray, kalan dakikalarda sahada 10 kişi mücadele etti.

89'da Sinan Gümüş'ün aşırtma vuruşunda Medjani topun ağlarla buluşmasına izin vermedi.

Hakem Fırat Aydınus maçın sonuna 6 dakika ekledi ancak başka gol olmadı. Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Aslan, lider Başakşehir'in puan kaybettiği haftada liderlik şansını elinin tersiyle itti. Aslan, lider Başakşehir'in 2 puan gerisinde 41 puanla haftayı tamamladı.

DERTLASMAN

Galatasaray, son dönemde deplasman maçlarında beklentilerin altında kaldı. Bu sezon rakip sahalarda 10. maçına çıkan Cimbom 5. mağlubiyetini aldı. Aslan'ın 4 galibiyet ve 1 beraberliği bulunuyor. Son 5 deplasman maçında, Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Evkur Yeni Malatyaspor'a mağlup olan Galatasaray, ardından Kayserispor'u yenerek bu kötü seriyi sonlandırmıştı ancak Sivasspor maçında da mağlubiyete engel olamadılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.