PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2419.793-0.58%
  • DOLAR32.5830.33%
  • EURO34.720.22%
  • STERLİN40.2160.1%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Aslan Otunun Faydaları
Aslan Otunun Faydaları

Aslan Otunun Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Aslan otu hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Aslan otu nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Aslan otu tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Aslan Otunun Faydaları

Şifalı bitkiler arasında yer alan ve bir çoğumuzun bilmediği aslan otu bir çok hastalığa şifa olmaktadır. Halk arasında aslan kuyruğu olarak da bilinen aslan otu ülkemizde sıklıkla yetişmektedir. Alternatif tıbbın kullanımına uygun olması ile beraberinde modern tıbbında ilaç üretiminde kullanmakta olduğu medikal ilaç özelliğine sahip aslan otu içerisinde barındırmakta olduğu tanen, glikozit, eter, leonurin alkaloidler, yağ asitleri, meyve astileri, sepi maddeler, saponin, acı madde, leonurinin ve vitamin açısından oldukça zengin bir bitki türüdür. Aslan otunun saymakla bitmeyen faydaları ile hastalıklara karşı engelleyici özelliğe sahip oluşu şifa etkisi yaratmaktadır. Kalp hastalıklarına oldukça iyi gelmekte olan aslan otu ateş düşürücü özelliği ile kış mevsimlerinde meydana gelen rahatsızlanmaların önüne geçmektedir.

aslan-otu1.jpg

Kalp Dostu

Aslan otunun kalp sağlığına katkısı oldukça büyüktür. Kalp hastalıklarının önüne geçmekte olan aslan otu kalp atışını düzene sokara vücut dengesini korumaktadır. Kalp çarpıntıları ve kalp arısı olan hastalarda hafifletici özelliğe sahip olan aslan otu kalp atışını da hızlandırmaktadır.

Bakteri ve Virüsleri Öldürür

Bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğine sahip olan aslan otu içerisinde yer alan vitaminler ve ursolik asitler sayesinde vücut içerisinde yer alan bakteri ve mikroplara karşı yok etme özelliğine sahiptir. Vücudun bağışıklık sistemini dengeleyerek hastalıklardan koruma özelliğine sahip aslan otu tümör oluşumlarını da engellemektedir.

Karaciğer Dostu

Kalp dostu olduğu kadar karaciğere de faydaları saymakla bitmeyen aslan otunun karaciğere bağlı enfeksiyonel hastalıkların önüne geçtiği bilinmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde aslan otunun karaciğer hastalıkları riskini azaltmakta olduğu saptanmıştır. Karaciğer ağrıları ve sigara tüketimine bağlı karaciğer zedelenmelerini hızlı bir şekilde onarma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda karaciğer yetmezliği riskini de azaltmaktadır.

Kansere Karşı Korur

Aslan otunun içerisinde barındırmakta olduğu leonurin alkaloidler ve ursolik asitler sayesinde kötü huylu hücrelerin üremesini yavaşlatarak tümör oluşumlarını durdurduğu bilinmektedir. Yapılan klinik çalışmalar neticesinde aslan otunun bir çok kanser hastalığının önüne geçtiği bilinmektedir.

Regli Kanamalarını Düzenler

Kadınlarda meydana gelen regli oluşumlarına karşı düzenleyici özelliğe sahip aslan otu adet bozukluklarını düzenleme özelliğine sahiptir. Aynı zamanda ağrılı ve sancılı geçen adet dönemlerinin rahat atlatılmasına da yardımcı olmaktadır. Kadınlarda meydana gelen genital bölge akıntılarına karşı iyileştirici özelliğe de sahiptir.

Üreme Sistemini Korur

Kadınlarda ve erkeklerde meydana gelen üreme bozukluklarına karşı oldukça etkili olan aslan otu erkeklerde kaliteli sperm çoğalmasına destek olmaktadır. Kadınlarda yumurtalıkların düzenli olarak çalışmasına ve üreme sisteminin düzene girmesine katkıda bulunan altın otu çocuk sahibi olmak isteyen bireyler için şifa niteliğine sahiptir.

Mideye İyi Gelir

Aslan otu içermekte olduğu zengin vitamin ve mineraller sayesinde midede meydana gelen yanmaların önüne geçmektedir. Mide hastalıklarının oluşumunu engelleme özelliğine sahip aslan otu mide asidini dengeleyerek mide sağlığına katkıda bulunmaktadır.

Göz Sağlığını Korur

Genç ve yetişkin bireylerde meydana gelen görme bozuklukları ve göze bağlı hastalık oluşumlarının önüne geçmekte olan aslan otu gözlerde meydana gelen çapak, bulantı ve sulanmalar da iyileştirici özelliğe sahiptir. Aslan otunun içerisinde yer alan tohumlar sayesinde göz sağlığını koruyarak sağlıklı gözlere sahip olmanıza yardımcı olmaktadır.

Soğuk Algınlığa İyi Gelir

Mevsimsel hastalıklara bağlı gelişen nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlanmalar da vücutta bulunan mikrop ve bakterilerin hızlı bir şekilde atılmasına yardımcı olmaktadır. Aslan otunun içerisinde yer alan vitamin ve asitler sayesinde soğuk kış aylarında meydana gelen hastalıkları hızlıca iyileştirerek bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği bilinmektedir.

Deri ve Zührevi Hastalıkları İyileştirir

Aslan otunun saymakla bitmeyen faydaları arasında yer alan deride onarıcı etki özelliği ile iltihaplanmalar, kızarıklıklar ve tahrişlere karşı oldukça etkili sonuçlar göstermektedir. Özellikle kaşıntı problemi yaşamakta olan bireylerin düzenli aslan otu kullanımlarında tahriş, yara ve kaşınma sorunlarının hızlı bir şekilde ortadan kalktığı görülmektedir.

aslan-otu

 

Aslan otunun içerisinde barındırmakta olduğu tanen, glikozit, eter, leonurin alkaloidler, yağ asitleri, meyve astileri, sepi maddeler, saponin, acı madde, leonurinin ve vitamin sayesinde bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bir çok hastalığın oluşumunda ve iyileşmesinde etkili çözümler göstermektedir. Aslan otunun diğer faydaları arasında yer alan;

  • Cinsel iktidarsızlığı önler.
  • Doğal afrodizyak özelliğine sahiptir.
  • Ağız içi yaraları iyileştirir.
  • Guatr hastalıklarını önler.
  • Uykusuzluk problemlerini ortadan kaldırır.
  • Halsizlik, yorgunluk ve direnç kaybını önler.
  • Sinir hastalıklarına karşı detox etkisi göstermektedir.
  • Göğüs enfeksiyonlarını temizler.
  • İdrar sökücüdür.
  • Ter söktürücüdür.
  • Dalak hastalıklarını engeller.
  • Astım hastalıklarına iyi gelir.
  • Solunum yollarını rahatlatır.
  • Hazımsızlık ve gaz oluşumlarını engeller.

Aslan Otunun Zararları

Her derde deva bir çok hastalığa şifa niteliği taşımakta olan aslan otunun insan vücuduna faydaları kadar zararları da olmaktadır. Aslan otunun  içerisinde bulunan vitamin ve mineraller nedeniyle bazı durumlarda kullanılmaması ön görülmektedir. Aslan otunun başlıca yan etkileri ve zararları arasında;

  • Düzenli ilaç tedavisi görmekte olan hastaların doktor kontrolünde tüketmeleri gerekmektedir.
  • Alerjik hastalıklara bağlı ilaç tedavisi görmekte olan bireylerde yan etki oluşturabilir.
  • Kanser tedavisi görmekte olan hastaların doktor kontrolünde tüketmeleri öngörülmektedir.
  • Gebelik ve emzirme döneminde ki kadınların doktora danışmaları öngörülmektedir.
  • Küçük çocukların kullanımına uygun değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.