PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Arjantin son dakikada gruptan çıkmayı başardı
Arjantin son dakikada gruptan çıkmayı başardı

Arjantin son dakikada gruptan çıkmayı başardı

2018 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda İzlanda'yı 2-1 yenen Hırvatistan lider, Nijerya'yı aynı skorla geçen Arjantin ikinci olarak son 16 turuna kaldı.

A+A-

2018 Dünya Kupası D Grubu son maçında Arjantin ile Nijerya karşı karşıya geldi. Saint-Petersburg'da oynanan kritik maçı Arjantin, son dakikalarda bulduğu golle 2-1 kazandı ve gruptan çıktı.

Maça çok istekli başlayan ve Nijerya'yı sahasına kapatan Arjantin, baskısının sonucunu 14. dakikada Lionel Messi ile aldı. Ever Banega'nın savunma arkasına attığı ara pasıyla hareketlenen Messi, net bir vuruşla fileleri havalandırdı. Messi, bu golle birlikte 662 dakikalık aranın ardından Dünya Kupası'nda golle buluştu.

Arjantin, golün ardından tekrar baskı kurmaya çalıştı. Nijerya karşısında pozisyonlar da bulan Arjantin, farkı artıramadı ve devre 1-0 Arjantin üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarıya iyi başlayan Nijerya, 51. dakikada Vicot Moses'ın penaltı golüyle beraberliği yakaladı. Bu penaltı kararında maçın hakemi Cüneyt Çakır, VAR'dan da destek aldı.

Arjantin'de tüm umutlar tükenmeye başlamışken ve Nijerya arka arkaya ataklar yaparken sahneye stoper Marcos Rojo çıktı. Gabriel Mercado'nun ortasına penaltı noktası üzerinden köşeye net bir vuruş yapan Rojo, 86'da Arjantin'e turu getirdi.

Grubun diğer maçında Hırvatistan, İzlanda'yı 2-1 mağlup etti ve grubu lider bitirdi. Arjantin, grubu ikinci sırada tamamladı.

Son 16'da Arjantin ile Fransa, Hırvatistan ile Danimarka eşleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.