PİYASALAR

  • BIST 1009722.090%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Altın Otunun Faydaları
Altın Otunun Faydaları

Altın Otunun Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Altın Otu hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Altın Otu nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Altın Otu tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Altın Otu Nedir?

Altın otu son yıllarda özellikle evlerde süs bitkisi olarak kullanılmakta olan ama içeriğinde bir çok gizemi barındıran “şifalı bitki” özelliğine sahiptir. Ülkemizin bir çok farklı noktasında yetişmekte olan ot muazzam görüntüsü ve lezzetli tadı ile yüzyıllardır hastalıkların tedavisinde doğal yollarla kullanılmaktadır. Bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmekte olan altın otunun vücuda faydaları arasında “zayıflatıcı, rahatlatıcı, önleyici, ateş düşürücü” özellikleri ile hastalıklara şifa olmaktadır. Aynı zamanda zengin mineral ve vitaminler sayesinde “antitussif, kikatrizen, antiseptik, inflamatuar, antimikrobiyal veantialerjik” etkiye sahip olan altın otu doğanın mucizevi bitkisi olmaktadır. Vücut salgısını desteklemekte olan altın otu pankreas salgısını arttıran enzimler açısından da oldukça zengindir. Günümüzde en sık olarak altın otu çayı ve altın otu yağı kullanımına uygun şekilde tüketilmektedir.

Altın Otunun Faydaları

Altın Otunun Faydaları

Hastalıklara şifa kaynağı olan altın otunun faydaları arasında “idrar söktürücü, taş dökücü, kanser önleyici, alerji önleyici, ateş düşürücü” özellikleri ile tam bir vücut dostudur. Vücut dengesine katkıda bulunmakta olan mucizevi bitki içeriğinde “P vitamini, C vitamini, flavonlar, sterinler, reçine, acı madde, uçucu yağlar, eterik yağlar, tanen ve karotin” açısından oldukça zengindir. Tüm bu özellikleri ile altın otu hastalıklarla mücadeleci özelliğe sahiptir.

Böbrek taşı problemleri olan bireylerde kum ve taş dökümünü hızlandırmakta olan altın otu düzenli kullanımlarda böbreklerin tam fonksiyonlu olarak çalışmasına destek sağlamaktadır. Düzenli kullanımlarda ağrılı ve sancılı geçen taş dökme evrelerinizi hızlı bir şekilde atlatmanıza yardımcı olmaktadır. Böbrek sağlığına iyi gelmekte olan altın otu enfeksiyon riski azaltarak tam bir “böbrek dostu” olarak adlandırılmaktadır.

Kanser hastalıkları oluşum riskini azaltmakta olan altın otu içerisinde barındırmakta olduğu karotin, flavonlar ve sterin elementleri ile “kanser düşmanı” özelliğine sahiptir. Özellikle pankreas kanseri , mide kanseri, bağırsak kanseri, böbrek kanseri oluşum riskini azaltmakta olduğu klinik çalışmalar neticesinde doğrulanmaktadır. Vücut içerisinde tümör oluşumlarını engelleyici maddeler sayesinde bağışıklık sistemini güçlü tutmaktadır.

Ateş düşürücü özelliğe sahip olan altın otunun yüksek C vitamini ve P vitamini içeriği ile hastalıklara, sancılara ve menopoz dönemlerinde meydana gelen yüksek ateş problemlerinin önüne geçmektedir. Oldukça etkili sonuçlar göstermekte olan altın otu aynı zamanda “doğal ateş düşürücü” özelliği sayesinde vücutta bulunan mikrop ve bakterilerin idrar yolu ile hızlıca atılımını sağlamaktadır. Aynı zamanda terlemeyi hızlandırarak zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına katkıda bulunmaktadır.

Kemik sağlığı açısından oldukça önemli olan altın otu genç bireylerde sağlıklı kemik oluşumlarına katkıda bulunmaktadır. Ayrıca kemik hastalıkları problemleri ile başı dertte olan bireylerde kemik erimesi sorunlarının da önüne geçmektedir. Kemik yapısının bozuk olmasına bağlı olarak gelişen kas ağrısı, eklem ağrısı, kireçlenme ve romatizma hastalıklarına karşı “hafifletici ve dindirici” özelliğe sahiptir. Kemik yapısının korunmasına destek sağlamakta olan altın otu iltihaplanmalara karşıda “iltihap kurutucu” özelliğe sahiptir.

Altın Otunun Faydaları

Metabolizma dengesi ve beslenme bozukluklarına bağlı olarak meydana gelen obezite hastalıklarına karşı oldukça etkili sonuçlar göstermekte olan altın otu vücut içerisinde yağ yakımı işlemini hızlandırarak fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olmaktadır. Altın otunun “yağ yakıcı”  özelliği ve beraberinde “toksin atıcı” etkisi sayesinde idrar yollarının açılmasına yardımcı olarak düzenli çalışmasına destek olmaktadır. Tuvalet problemi olan bireyler içinde oldukça etkili olan mucizevi bitki kilo vermenize yardımcı olduğu gibi böbrek hastaları için oldukça önem arz eden toksin atımına destek olmaktadır. Tüm bu özellikleri sayesinde altın otu “doğal zayıflatıcı” etkiye sahiptir.

Hemoroit hastalığı tedavisinde sıklıkla kullanılmakta olan altın otu hastalık oluşumundan iyileşme sürecine kadar tam destek sağlamaktadır. Özellikle hemoroide bağlı olarak gelişen basur hastalıklarında iyileştirici özelliğe sahip olan altın otu anal kas yapısını gevşeterek damar yollarının rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Zengin mineral ve vitamin deposu altın otu makat bölgesinde enfeksiyonel oluşumların önüne geçerek damar toplanmalarını yok etmektedir. Aynı zamanda basur hastalığından kurtarıcı etkiye sahip altın otu makat kanamalarınıda dindirmektedir.

Alerjik hastalıklar da mücadeleci özelliğe sahip olan altın otu deri yapısının korunmasına ve ölü tabakanın onarılarak sağlıklı deri hücreleri oluşumuna destek sağlamaktadır. Özellikle iç organlarda meydana gelen riskli alerji olumlarına karşı oldukça etkili olan altın otu kalp, karaciğer, böbrek, akciğer ve dalakta oluşan alerjik nöbetlerin önüne geçmektedir. Bu özelliği sayesinde alerjik reaksiyonları azaltarak kriz semptomlarının önüne geçen altın otu “alerji önleyici” etkiye sahiptir.

Mide sağlığı konusunda koruyucu ve engelleyici özelliğe sahip altın otu mide hastalıklarının önüne geçmektedir. Özellikle mide ağrısı çekmekte olan bireylerde iyileştirici özelliğe sahip olduğu klinik araştırmalar neticesinde kanıtlanmıştır. Altın otunun zengin mineralleri sayesinde mide asit dengesini koruyarak iltihaplanmalara ve gastrit hastalıklarına iyi gelmektedir. Tüm bu özellikler ile ilaç etkisi yaratmakta olan altın otu “mide dostu” olarak bilinmektedir.

Sindirim sistemi sağlığına büyük ölçüde katkıda bulunmakta olan altın otu içerdiği “flavonlar, sterinler, reçine” elementleri sayesinde sindirim hastalıklarının önüne geçmektedir.  Altın otu özellikle çay olarak tüketilmesi durumdan enfeksiyon oluşumlarını etkileyerek “antiseptik”  özelliği sayesinde idrar yollarının çalışmasına yardımcı olmaktadır. Toksinlerin kolaylıkla vücuttan atılımını desteklemekte olan altın otu sindirim sistemini destekleyerek iyi bir “idrar sökücü” özelliğe sahiptir.

Altın Otunun Faydaları

Altın Otunun Diğer Faydaları

Şifa kaynağı özelliği ile vücut sağlığına tam destek sağlamakta olan altın otu başta “idrar söktürücü, taş dökücü, kanser önleyici, alerji önleyici, ateş düşürücü” özelliğinin yanında bir çok hastalığa karşı “önleyici ve iyileştirici” etkiye sahiptir. Altın otunun bilinen ve bilinmeyen tüm faydaları ile vücudunuzda meydana gelecek olan hastalıklara karşı kendinizi doğal bitki tedavisi ile koruyabilir, düzenli kullanımlarda iyileştirici özelliğinden yararlanabilirsiniz.

  • Pankreas kanserine karşı önleyici özelliğe sahip olan altın otu vücutta ki pankreas salgısını arttırarak hastalık riskini düşürmektedir.
  • Kilo problemi yaşamakta olan bireylerde çay olarak tüketilmesi durumunda tokluk hissi yaratarak obezite oluşumlarının önüne geçmektedir.
  • Kan basıncı ve kan taşınmasına bağlı olarak meydana gelen bozukluklarda neden olan varis oluşumlarının önüne geçmekte olan altın otu aynı zamanda varis hastalıklarının tedavisinde de iyileştirici özelliğe sahiptir.
  • Ciltte ve deride meydana gelen sivilce, akne, yara ve enfeksiyon riskine karşı kurutucu özelliğe sahip olan altın otu yağ olarak pansuman özelliğine sahiptir.
  • Sedef hastalıkları ve zührevi deri bozukluklarında altın otu yağı iyileştirici özelliğe sahiptir.
  • Egzaman ağrılarını dindirici özelliği ile egzama oluşumlarının da önüne geçmektedir.

Altın Otunun Zararları

Hastalıklara şifa kaynağı olan altın otunun saymakla bitmeyen faydaları arasında “antitussif, kikatrizen, antiseptik, inflamatuar, antimikrobiyal veantialerjik” etkilerinin yanı sıra az da olsa fazla kullanımlarda ve hastalıklara karşı yan etkiler oluşturabilmektedir. Yeterli miktarda ve uygun ayarda kullanılmaması durumunda yan etkilerin önüne geçseniz dahi bazı hastalıklara sahip bireylerin kullanımında problem yaratabilmektedir.

  • Böbrek yetmezliği problemi yaşamakta olan ve tedavi gören hastaların altın otu kullanımını kesinlikle doktor kontrolünde gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
  • Safra kesesi problemleri ve taş oluşumu hastalıkları ile mücadele eden bireylerin altın otu kullanımında çok dikkatli olmaları gerekmektedir.
  • Hamilelik ve emzirme döneminde ki kadınların altın otu kullanımını uygun ayarda tüketmeleri önerilmektedir.
  • Tansiyon ve şeker hastalıklarından dolayı tedavi görmekte olan bireylerin altın otu tüketimi öncesinden doktor kontrolüne girmeleri gerekmektedir.
  • Alerjik hastalıklara bağlı tedavi görmekte olan bireylerin alerji testlerini yaptırmaları ve hekim kontrolüne girmeleri sonrasında kullanması uygun görülmektedir.

Altın Otunun Faydaları

Tavsiyeler

Altın otunun bilinen ciddi bir yan etkisi bulunmuyor olsa da yukarıda belirtmekte olduğumuz durumlara sahip bireylerin kullanımından oldukça dikkatli olması tavsiye edilmektedir. Kullanımında yeterli dozda ve uygun ayarda tüketildiği sürece vücut dengesinde herhangi bir etki yaratmayacaktır. Ancak altın otu çayınızı taze ve günlük tüketilmesine dikkat ediniz. Aynı zamanda altın otu yağının kullanımından göz bölgesinden uzak tutunuz.

Altın Otu Çayı Nasıl Demlenir?

Hastalıklarda iyileştirici etkiye sahip olan altın otunu çay olarak tüketerek vücut sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Ancak altın otu çayı yaparken dikkat etmeniz gereken durumlar bulunmaktadır. Öncelik olarak altın otu bitkisinin taze ve tüketime uygun olduğundan emin olunuz. Aksi taktirde altın otu çayının vücudunuza faydası olmayacaktır.

Malzemeler

  • 1 litre su
  • 2 avuç altın otu çiçeği ve yaprağı
  • Yarım limon
  • 2 tatlı kaşığı bal

Yapılışı

Altın otu çayınızı kısa süre içerisinde yapabilirsiniz. Vücudunuzda doğal etki yaratacak olan karışım için 1 litre suyunuzu demlik içerisine koyarak kaynamaya bırakınız. Kaynama noktasına erişmiş olan suyunuza belirtilen ölçüde altın otu çiçeği ve yaprağını eklemenizin ardından dilimlenmiş yarım limonunuzu ilave ederek 4 dakika demlemeye bırakınız. İçime hazır hale gelmiş olan altın otu çayınızı post kısmından süzerek ve bal eklentisini yaparak tüketebilirsiniz.

Altın Otu Yağı Nedir?

Altın otu bitkisinin yaprak ve çiçek kısmının preslenmesi ile ortaya çıkan baskın kokuya sahip altın otu yağı elde edilmektedir. Alternatif tıbbın sıklıkla cilt ve deri yüzeylerinde kullanmakta olduğu altın otu deri sağlığına destek vermektedir. Sivilce, akne ve deride meydana gelen enfeksiyonlara karşı önleyici etkiye sahip altın otu güçlü ve kuvvetli olmasından dolayı alerjik reaksiyonlar gösterebilmektedir. Buna bağlı olarak altın otu yağı kullanımında oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.