PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ali Yalçın, torba yasaya eklenmesini istedikleri taleplerini açıkladı
Ali Yalçın, torba yasaya eklenmesini istedikleri taleplerini açıkladı

Ali Yalçın, torba yasaya eklenmesini istedikleri taleplerini açıkladı

Memur Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN, torba yasaya eklenmesini istedikleri talepleri açıkladı. Yalçın, Meclis komisyonundaki görüşmede dile getirilen taleplerle ilgili şu açıklamayı yaptı. Mamur-Sen'in talepleri arasında 1. Dereceye inen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi ve tüm kamu görevlilerine bayram ikramiyesi talebi de var. Yalçın konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

A+A-

KAMU GÖREVLİLERİMİZİN SORUNLARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK, TORBA KANUNA BEKLENTİLERİ EKLEMEK İÇİN MECLİSTEYDİK

1- Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Kanun Teklifine yönelik; kamu görevlilerimizin beklentilerini ve kamu personel sisteminin eksikliklerin aktarmak için Meclisteydik.

2- Kamu görevlilerimiz tarafından haklı beklenti olan ve uzun süredir dile getirdiğimiz; 1. Dereceye 3600 ek gösterge, bayram ikramiyesi, zorunlu emekliliğin kaldırılması başta olmak üzere çalışma hayatına yönelik sorunların çözümü için taleplerimizi ilettik.

3-EYT için yoğun mesai harcayan SGK per. tazminat verilmesi, Ek Göst., YHS’nin GİH’e geçirilmesi, Üniversite İdari Personelinin Yer Değişikliği, @gencliksporbak personeline nöbet ücreti ve en düşük dev. memuru maaşı/ücretinin günün şartlarına uygun hale getirilmesini talep ettik.

4- Sosyal devlet ve çalışanıyla büyüyen devlet anlayışıyla; çalışma hayatına ilişkin birçok sorunun çözüldüğü ve çözülmeye devam ettiği bu süreçte, kamu görevlilerimizin sorunlarının kalıplaşmadan çözüleceğine ve enflasyon karşısında gelir kayıplarının önleneceğine inanıyoruz.

hi1-015.jpeg

KAYNAK: SENDİKA BÜLTENİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.