PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2504.0050.06%
  • DOLAR32.199-0.09%
  • EURO34.8980.11%
  • STERLİN40.77-0.03%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Akdeniz'de korkutan görüntü
Akdeniz'de korkutan görüntü

Akdeniz'de korkutan görüntü

Hatay'da Akdeniz'e dökülen Asi Nehri'nde balık ölümleri yaşanmaya başlandı. Balıkların zehirlendikleri için öldüğünü öne süren amatör balıkçılardan Remzi Şap, ''Yazık, günah'' şeklinde konuştu.

A+A-

Hatay’ın Samandağ İlçesi Meydanköy kıyılarında on binlerce ’kefal’ cinsi balık telef oldu. Tekebaşı Mahallesi'nde bulunan tatlı su ve deniz suyunun birleştiği noktada çok sayıda balık ölümlerinin yaşandığını fark eden balıkçılar durumu hemen yetkililere bildirdi.
Bunun üzerine hemen inceleme başlatan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ölü balıklar ve sudan örnek aldı. 


''ZEHİRLEDİLER BALIKLARIMIZI''


Amatör balıkçılardan Remzi Şap, balıkların zehirlendiği için telef olduğunu öne sürerek "Bir sandalımız var çektik buraya, bazen oltaya gidiyoruz. Biraz su alıyor diye tamirini yapıyorduk. Sabah geldim annemleri gezdirmek için, baktık sandalım balık dolu. Bir baktık su yüzünde sanki nehirde bir çiçek açmış. Su yüzünde bütün balıklar ölmüş. Bir tarafta sanki kar yağmış Tekebaşı sahilinde. Biriken fabrika artıkları... Hepsini biriktirdiler, biriktirdiler ondan sonra birden bırakıp burayı zehirlediler. Yani resmen zehirleme. Büyükşehiri, Antakya Belediyesi’ni, Samandağ Belediyesi’ni duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yani suçlamıyorum ama işte bir nevi zehirlediler balıklarımızı. Yazık oldu. Telef oldular, yazık, günah" açıklamalarını yaptı.


''KİRLİ SUDAN ÖLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUZ''


Meydanköy sahilinde balıkçılık ile geçinen Gani Bektaş, hayatında böyle bir durumla karşılaşmadığını dile getirerek "Yaklaşık 15 yıldır amatörce balık avlıyoruz. Ve ilk defa bu balıkların ölümüne şahit oluyoruz. Gerçi, yılda bir iki defa oluyordu da ama bu yıl daha fazla ölüm gerçekleşti. Büyük ihtimalle aniden bırakılan suların yükselmesiyle bu balıklar ölüyor. Ve tek gerçek bu balıkların çift suda yaşaması. Hem tatlı suda yaşayabiliyorlar hemde tuzlu suda yaşayabiliyorlar. Ve bu balıklar denize ulaşmadığı için, kirli sudan öldüğünü düşünüyoruz." şeklinde konuştu.


Bölgede balık avlayan balıkçılar, sandallarına giren ölü balıklar sebebiyle zor anlar yaşadı. Balıkçılar sandallarını nehir içerisinde yan tutarak içinde bulunan ölü balıkları nehre dökmeye çalıştılar.


Kıyıya vuran ve Asi Nehri kenarlarında biriken ölü balıklar, Meydanköy sahilinde kötü koku yaymayı sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.