PİYASALAR

  • BIST 1008995.62.14%
  • ALTIN2279.8920.18%
  • DOLAR32.3260.23%
  • EURO35.025-0.23%
  • STERLİN40.739-0.26%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti'den Yunan Bakana tepki!
AK Parti'den Yunan Bakana tepki!

AK Parti'den Yunan Bakana tepki!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti milletvekilleriyle yaptığı toplantıdan sonra önemli açıklamalarda bulundu. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

A+A-

AK Parti Sözcüsü, "Yunanistan Dışişleri Bakanı, bir devlet adamının konuşması gereken üsluptan son derece uzak bir üslupla konuşmuştur. Türkiye'nin dostluğu kıymetlidir, Türkiye'nin dostluğundan kimse zarar görmez, herkes fayda görür. Ama Yunanistan Dışişleri Bakanı bu üslupla başlamış oldu, bu son derece üzüntü vericidir. Bu şekilde üslupla devam edecekse bunun iyi sonuçları olmayacaktır'' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimizin onayıyla yürürlüğe girmiş bir sistem. Sistemle ilgili geniş bir değerlendirme yapılıyor. Sistem meşrudur, milletin onayından geçmiştir. Pratikle ilgili konuları tartışıyoruz. Sistemin en büyük özelliği vatandaşın devletten hızlı hizmet alabilmesi. Nerelerde aksaklık varsa bunlar tespit edilecek. Milletvekillerimizin eleştirileri ve değerlendirmeleri not alınıyor. 

Babacan'ın istifası hakkında açıklama yapan Çelik:AK Parti kendi gündemine hakimdir. Cumhurbaşkanımız o konuyla ilgili değerlendirmesini söylemiş oldu. Kendi işimize bakıyoruz, kendi meselemize odaklanıyoruz" dedi.

(Yunanistan Dışişleri Bakanı'ınn açıklamaları) Yeni bir sayfa açılabilirdi ama Bakan'ın üslubu uygun değil. Yunanistan Dışişleri Bakanın göstermiş bu üslupla devam edecekse bunun iyi sonuçları olmayacaktır. Tek taraflı bir şımarıklık söz konusu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.