PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.282-0.03%
  • DOLAR32.425-0.15%
  • EURO34.6530.03%
  • STERLİN40.3410.44%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. AFAD: Denizli'de 6 büyüklüğünde deprem!
AFAD: Denizli'de 6 büyüklüğünde deprem!

AFAD: Denizli'de 6 büyüklüğünde deprem!

Denizli'de 14.25'te saatlerinde merkez üssü Bozkurt ilçeside 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bundan 6 dakika öncesinde ise 4,2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, 6.5 şiddetinde deprem meydana geldiğini belirtti.

A+A-

Sabah saatlerinde İzmir'de meydana gelen depremin ardından Denizli'de art arda iki deprem meydana geldi.

Son deprem saat 14.25'te meydana geldi. Merkez üssü Bozkurt ilçesi olan 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD verileri...

KANDİLLİ RASATHANESİ Verileri...

Şiddetli deprem niteliğindeki sarsıntı 7,09 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD verilerine göre saat 14.19'de ise 4.2 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Bu depremin derinliği ise 17,79 kilometre olarak kaydedildi.

AFAD verilerine göre saat 14.19'de ise 4.2 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Bu depremin derinliği ise 17,79 kilometre olarak olduğu belirtildi.

Sarsıntıların Antalya, Burdur ve Isparta'da da hissedildi.

23 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU

AFAD ilk belirlemelere göre 23 kişinin hastanelere başvurduğunu açıkladı. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada deprem sırasında korkarak camdan atlayan bir kişi hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Sarsıntılar Afyon, Antalya, Burdur ve Isparta'da da hissedildi. Afyon'un Dazkırı ilçesindeki 3 köyde hasar gören binalar olduğu bildirildi.

 

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, "Can kaybı yok, ufak yaralanmalar var. Çöken evlerin altında kalanlar oldu" dedi.

Çelik, şunları söyledi:

"15-20 saniyenin üzrinde süren bir deprem yaşadık. Kriz masasını oluşturuyor. Pek çok evde hasar var. Çatılar çöktü, güneş enerjileri çatladı. Derin çatlaklar var. 1-2 ev yıkılmasına rağmen ölüm ya da ağır yaralanma söz konusu değil. Vatandaşlarımız çok korktu, şu anda herkes dışarda. Vatandaşlarımızı sakinleştirmeye çalışıyoruz. Muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Hepsine ulaşamadık, bazılarında hasar olduğunu öğrendik." 

"192 hanemiz var.  100 HANE GİRİLEMEYECEK DURUMDA"

Tutluca Belediye Başkanı Hüdai Karaşahin ise şunları ifade etti:

"192 hanemiz var. 100 kadarı hasarlı girilemeyecek hanemiz var. Herkes dışarda gölgeliklerde oturduğu için can kaybı yok. Yardım bekliyoruz, barınma ihtiyacımız var. Evlerin çoğu kerpiç, betonarme evler daha fazla hasarlı." 

CAMDAN ATLAYAN BİR KİŞİ YARALANDI

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklama  Buna deprem sırasında korkarak camdan atlayan bir kişi hafif şekilde yaralandı. 5 kişi de yaşadığı panik nedeniyle hastaneye başvurdu.

Sarsıntılar Afyon, Antalya, Burdur ve Isparta'da da hissedildi. Afyon'un Dazkırı ilçesindeki 3 köyde hasar gören binalar olduğu bildirildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Denizli Valisi Hasan Karahan, hasar tespit çalışmalarının başladığını ifade etti ve "AFAD olmak üzere sağlık ekipleri ve UMKE birimlerinin bölgeye intikal ettirildi" açıkladı. 

Gazetecilere açıklama yapan Vali Karahan, ''Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok. Hasarlar tespit edilecek. Çadır temin edeceğiz. Allah daha beterinden korusun. Artçıların uzun süreli olmamasını temenni ediyoruz. Vatandaşlarımızı sakin olmaya davet ediyoruz. Yıkım olduğu şeklinde bilgi var. Çok eski kerpiç evler zaten depreme son derece dayanıksız evler. Kullanılmayan o tür evler ve ahırlarda bir takım yıkımlar olduğu söyleniyor. Betonarme evlerde yıkım haberi henüz gelmedi inşallah gelmez. Sıcak su dökülmesi balkondan atlama panik atak şeklinde 5-6 yaralı haberi var ama enkaz altında kalan yaralı bilgisi henüz gelmedi. Uçuşlarımız devam ediyor. Elektrikler yavaş yavaş veriliyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da depreme ilişkin Vali Karahan ile telefonla görüştü. Geçmiş olsun dileklerini ileten ve Karahan'dan depreme ilişkin bilgi alan Oktay, ilgili birimlerin bölgede vakit kaybetmeden çalışmalarına başladığını belirtti.  

 

ELEKTRİKLER ÖNLEM AMAÇLI KESİLDİ

Gazetecilere açıklama yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise deprem sonrası çalışmalara ilişkin "İlçelerimizde elektrikler kesilmiş durumda, yangına sebep olmaması için. İtfaiye de tüm alanları dolaşıyor" ifadelerini kullandı. Zolan Bozkurt'taki 10'a yakın binada ağır hasar olduğunu da belirtti.

 

Kızılay ekipleri sahaya doğru harekete geçti

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Denizli’deki depremin ardından, İzmir Bölge Afet ve Denizli Kızılay Şube ekiplerinin sahaya doğru harekete geçtiklerini söyledi. Kınık, depremin yüzeye yakın gerçekleştiği için şiddetli hissedildiğini söyledi. Ege’deki depremlerin sık sık ve uzun artçılar oluşturduğunu vurgulayan Kınık, "O nedenle vatandaşlarımız çatlak binalara girmesinler, Afad ve Valilikten gelecek talimatlara uysunlar." açıklamasını yaptı.

KANDİLLİ: 6.5 ŞİDDETİNDE 

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Denizli'nin Bozkurt ilçesinde 6.5 şiddetinde deprem meydana geldiğini belirtti.

Afyon Karahisar'da kriz masası kuruldu

Bozkurt merkezli depremin ardından, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Afyonkarahisar İl Müdürlüğünde, Vali Yardımcı Mehmet Boztepe başkanlığında kriz masası kuruldu.

Boztepe, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin Denizli'nin Bozkurt ile Baklan ilçeleri arasında meydana geldiğini söyledi.

"Bazı evlerimizde hasarlar oluşmuş durumda"

Depremin Afyonkarahisar'ın Dinar, Evciler ve Dazkırı ilçeleri başta olmak üzere bölgedeki birçok yerleşim yerinde hissedildiğini ifade eden Boztepe, şunları kaydetti:

"Dazkırı ilçemize bağlı Kızılören köyümüzdeki bazı evlerimizde hasarlar oluşmuş durumda. Şu ana kadar yıkılan ev olduğu konusunda ilçe kaymakamlıklarımıza bir bilgi gelmedi. İki vatandaşımızda evlerin bacalarının yıkılmasından kaynaklı hafif yaralanmalar söz konusu. Bunların dışında ciddi anlamda bir şey yok. İnşallah, kötü bir haber almadan bu süreci atlatacağımızı ümit ediyoruz."

"Bozkurt'a 12 kişilik ekip gönderildi

Boztepe, bölgeden sağlıklı bilgilerin alınması açısından da AFAD, jandarma, emniyet ve karayolları personellerinin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan da Dinar ve Dazkırı ilçelerinde ekiplerinin çalışma yaptığına dikkati çekerek, "Ayrıca Afyonkarahisar'daki ekiplerimizi de Denizli tarafına intikal ettiriyoruz. Öncelikli olarak Depremden hemen sonra 12 kişilik bir ekibimiz Denizli'nin Bozkurt ilçesine intikal etmişti." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Boztepe, açıklamasının ardından Dinar ve Dazkırı ilçelerine gitmek üzere yola çıktı. 

Denizli'de 6 büyüklüğünde deprem İşte ilk görüntüler..

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.