PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2390.3670%
  • DOLAR32.3350%
  • EURO34.7430%
  • STERLİN40.5130%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adalet Mezunları Hangi Memurluklara Başvurabilir?
Adalet Mezunları Hangi Memurluklara Başvurabilir?

Adalet Mezunları Hangi Memurluklara Başvurabilir?

Adalet Bölümü Mezunlarının Başvurabilecekleri Memurluk Kadroları Nelerdir? Adalet Bölümü Atamalarında KPSS Puanları Nasıldır?

A+A-

Kendi meslek gruplarına dair atamaların çok sık yapılamaması veya gerekli şartların sağlanamaması, kişileri diğer memurluk pozisyonlarına başvurmaya itmektedir. Özellikle Adalet mezunları, sayılarının hızlı bir şekilde artması sebebi ile kadro bulamamaktadırlar. Bu sebeple düz memurluk kadrolarını takip ederek bunlara başvuruda bulunmaktadırlar.

Adalet memurları için merkezi atamalarda açılan kadro sayısı oldukça azdır. Açıktan alımlarda Adalet mezunları için çok daha fazla memurluk kadrosu açılmaktadır. Bu sebepte açıktan alımlar daha avantajlı hale gelmektedir.

Adalet Mezunlarının Başvurabilecekleri Memurluk Kadroları

Adalet bölümünden mezun olan kişiler, merkezi atamalara başvurabildikleri gibi düz memurluk kadrolarına da başvuru yapabilmektedirler. Merkezi atama yolu ile gerçekleştirilen atamalar sınırlı sayıda olduğu için birçok Adalet mezunu açıkta kalmaktadır. Bu sebeple bu kişiler düz memurluk kadrolarını daha fazla tercih etmektedirler.

Ön lisans mezunlarının başvuru yapabildikleri KPSS puan türü ile birlikte gerekli koşulların sağlanması durumunda Adalet mezunları düz memurluk kadrolarına başvuru yapabilirler. Ayrıca özellikle Adalet Bakanlığı tarafından açılan kadrolarda, Adalet bölümü mezunları, açıktan yapılan memurluk alımlarında zabit katibi kadrolarına başvurabilmektedirler. Gümrük Bakanlığı da zaman zaman açıktan alım yapmaktadır ve bu memurluklar içinde Adalet bölümü mezunlarına yer vermektedir. Bunların yanı sıra askeri birimler de zaman zaman sivil memur alımı yapmaktadır ve bu memurluk pozisyonları için Adalet bölümünden mezun olma şartı aranmaktadır.

Adalet Bölümü Atamalarında KPSS Puanları Nasıldır?

Adalet mezunu olan kişi sayısı çok fazla olduğu ve bu alanda az sayıda atama gerçekleştirildiği için KPSS puanları ile atamalar genelde yüksek puanlar ile gerçekleşmektedir. ÖSYM tarafından iki yıl boyunca gerçekleştirilen toplam dört atamada yerleştirilen kişi sayısı ne yazık ki oldukça az tutulmaktadır. Dolayısı ile en yüksek KPSS puanına göre sıralama yapılarak bu kadrolara memur yerleştirmesi yapılmaktadır. Adalet bölümünden atanabilmek için KPSS sınavından ne kadar yüksek puan alınırsa o kadar avantaj söz konusu olmaktadır. Aksi halde az açılan kadrolara yerleşmek oldukça zor olmaktadır.

 

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.