PİYASALAR

  • BIST 1009672.321.55%
  • ALTIN2500.3650.66%
  • DOLAR32.5850.1%
  • EURO34.8410.23%
  • STERLİN40.6880.13%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'nin uçak gemisini vurmak için nişan aldılar
ABD'nin uçak gemisini vurmak için nişan aldılar

ABD'nin uçak gemisini vurmak için nişan aldılar

ABD uçak gemisi ve beraberindeki filonun insansız hava aracıyla çekilen görüntüleri resmen yayınlandı. Daha önce birçok kez savaşın eşiğine gelen ABD ve İran yine karşı karşıya.

A+A-

ABD ile birden fazla kez savaşın eşiğine gelen İran, yaz mevsiminde füzelerle maket uçak gemisini vurmasının ardından bu kez bütün dünyada ses getiren bir başka görüntüyü paylaştı. İran Devrim Muhafızları, ABD'ye ait USS Nimitz uçak gemisi ve beraberindeki filonun Hürmüz Boğazı'ndan Basra Körfezi'ne geçişini havadan izledi.

Devrim Muhafızları'ndan Tuğamiral Alireza Tangsiri, USS Nimitz'e savaş gemileri, iki adet torpido, iki küçük devriye savaş gemisi ve sahil güvenlik botunun eşlik ettiğini söyledi. İnsansız hava aracıyla çekilen görüntüler önce İran medyası tarafından yayınlandı, ardından Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı tarafından dünyaya servis edildi.

ABD ordusunun uçak gemisi ve savaş gemilerini Basra Körfezi'ne sokmasının uluslararası hukuku ihlal ettiğini savunan Tahran yönetimi, ABD dronelarının bölgeden uzaklaştığını da savundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.