PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AB'den, Aliyev'e tebrik
AB'den, Aliyev'e tebrik

AB'den, Aliyev'e tebrik

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i cumhurbaşkanı seçiminde kazandığı başarıdan dolayı tebrik ederek, işbirliğini sürdürme mesajını verdi.

A+A-

Michel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aliyev'i arayarak yeniden seçildiği için tebrik ettiğini bildirdi.

Aliyev'e yeni görevinde başarılar dilediğini belirten Michel, ikili ilişkiler ve enerji alanındaki işbirliğini ele aldıklarını aktardı.

Michel, Ermenistan ile normalleşme sürecini de görüştüklerini aktararak, Azerbaycan'ın Güney Kafkasya bölgesinin istikrarı ve refahı için AB arabuluculuğundaki üçlü görüşmeleri sürdürme konusundaki bağlılığından memnuniyet duyduğunu kaydetti.

"ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

AB Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi de Aliyev'i tebrik ederek, "Ekonomilerimiz ve halklarımızı birbirine bağlamak için çalışmaya devam edeceğiz." mesajını paylaştı.

Öte yandan AB Dış İlişkiler Servisinden yapılan yazılı açıklamada da eleştirel seslerin bastırılması ve siyasi alternatiflerin bulunmamasının seçim sürecine damgasını vurduğu ileri sürüldü.

Gözlemcilerin zorunlu prosedürlerin göz ardı edildiğini, şeffaflık eksikliğini ve çok sayıda ciddi usulsüzlük olduğunu bildirdiği iddialarının yer aldığı açıklamada, "AB, Azerbaycan halkının yararına, iyi yönetim, insan hakları ve hukukun üstünlüğü de dahil olmak üzere Bakü yönetimiyle diyalog ve işbirliğine devam etmektedir." ifadesine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.