PİYASALAR

  • BIST 1009777.46-0.53%
  • ALTIN2913.968-0.47%
  • DOLAR34.159-0.06%
  • EURO38.1130.06%
  • STERLİN45.643-0.18%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'den soykırıma tam destek!
ABD'den soykırıma tam destek!

ABD'den soykırıma tam destek!

ABD her seferinde desteğini dile getirse de İsrail yine memnun olmuyor. Başbakan Netanyahu geciken silah sevkiyatı için ABD'ye sitem etti. Ancak sözleri Beyaz Saray'ı rahatsız etti.

A+A-

ABD İsrail'e Gazze'deki saldırılarında koşulsuz destek sağlıyor. Desteğini pekiştirdiği yeni bir hamlede bulundu. İsrail'e yüklü miktarda silah satışına onay verdi.

50 adet F-15 İsrail'e satılacak. Ancak öncelikle dışişleri bakanlığı satışın onaylandığına dair Kongre'ye resmi bildirimde bulunacak. Tüm onayların geçmesi durumunda sevkiyat sağlanacak. Bu 7 Ekim'den beri ABD'nin İsrail'e en büyük silah satışlarından biri olacak.

"SİLAH VERİLMEMESİ AKILALMAZ"

Silah ticareti ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın geçtiğimiz hafta İsrail'i ziyaret etmesinin ardından gerçekleşti. İddiaya göre İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşen Blinken İsrail'e silah satışı sınırlandırılmasının kaldırılacağını söylemişti. Netanyahu bir videoda Blinken'la görüşmesinden bahsetti. ABD'nin İsrail'e desteğini takdir ettiğini söyledi. Ancak aynı zamanda ABD'nin bu zamana kadarki sınırlandırmasını eleştirdi.

"SADECE BİR SEVKİYAT DURDURULDU"

Blinken'dan Netanyahu'nun sözlerine tepki geldi. İsrail başbakanının ABD'nin attığı adımı abarttığını belirtti. Sadece bir sevkiyatın alıkonulduğu konusunda ısrar etti. ABD'nin Netanyahu'ya tepkisi bununla sınırlı kalmadı. Amerikan haber kaynağı Axios'un aktardığına göre, beyaz saray İsrailli yetkililerle yapacağı üst düzey toplantıyı iptal etti. Haber iki ABD'li yetkiliye dayandırıldı. Yetkililer ABD Başkanı Joe Biden'ın Netanyahu'nun videosunun karşısında öfkelendiğini bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.