PİYASALAR

  • BIST 10097740.59%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'den Ruhani'ye yanıt...
ABD'den Ruhani'ye yanıt...

ABD'den Ruhani'ye yanıt...

Washington yönetiminin BM temsilcisi Nikki Halley, Ahvaz'daki askeri törende gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası Tahran'dan gelen suçlamaları reddetti.

A+A-

İran'ın Ahvaz kentinde 25 kişinin öldüğü silahlı saldırının ardından İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani doğrudan ABD ve Körfez'deki müttefiklerini suçladı. Suçlamaların ardından ABD'den ilk açıklama geldi

ABD'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Nikki Halley, Tahran yönetiminin suçlamalarını reddederken, "Saldırının nereden geldiğini bulmak için önce kendi üslerine bakmalılar. İstediği zaman bizi suçlayabilir. Yapması gereken şey aynaya bakmak" ifadesini kullandı.

İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani, bu sabah düzenlenen askeri törende kürsüye çıkmış "ABD bu ülkeye yeniden adımını atabilmek için ülkemizde kaos ve kargaşa çıkarmak istiyor, ama bunlar hayal ürünü ve asla amaçlarına ulaşamayacaklar" demişti.

İran dini lideri Ali Hamaney de saldırıdan ABD destekli Körfez ülkelerini sorumlu tutmuş, "Bu saldırı, ABD'nin kuklaları olan bölge ülkelerinin komplolarının bir devamı ve amacı ülkemizde güvensizlik ortamı yaratmak" ifadelerini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.