PİYASALAR

  • BIST 1009733.920.92%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. AB, 'endişeliyiz' açıklaması yaptı
AB, 'endişeliyiz' açıklaması yaptı

AB, 'endişeliyiz' açıklaması yaptı

A+A-

AB Konseyi Başkanı Tusk, Trump yönetiminin endişe verici açıklamalarının geleceği büyük ölçüde öngörülemez hale getirdiğini dile getirdi.


Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Trump yönetimindeki ABD'den gelen "endişe verici" açıklamaların Avrupa'nın geleceğini büyük ölçüde belirsiz hale getirdiğini, Washington'ın AB'yi zor duruma bıraktığını belirtti.

Tusk, 3 Şubat'ta Malta'da yapılacak gayri resmi AB zirvesi öncesi, üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına birliğin geleceğine ilişkin mektup gönderdi. Mektubunda bölünmeye karşı birlik çağrısı yapan Tusk, AB'nin karşı karşıya olduğu tehditleri sıraladı.

İlk tehdidin dışarıdan geldiğini kaydeden Tusk, bunlar arasında "gittikçe özellikle de denizlerde iddialı hale gelen Çin, Rusya'nın Ukrayna ve komşularına yönelik saldırgan politikası ile "radikal İslam'"ın önemli bir rol oynadığı Ortadoğu'da ve Afrika'daki endişe verici savaşlar, terör ve anarşiyi" sıraladı.

Yeni ABD yönetiminin endişe verici açıklamalarının da Avrupa'daki herkesin geleceğini büyük ölçüde öngörülemez hale getirdiğini belirten Tusk, "Tarihimizde ilk kez, giderek artan bir şekilde çoklu dış dünyada, çok sayıda kişi açıkça Avrupa karşıtı ya da en iyi tabirle Avrupa'ya şüpheyle bakar hale geliyor. Özellikle Washington'daki değişim, AB'yi zor durumda bırakıyor; yeni yönetim, Amerikan dış politikasının son 70 yılını sorgular gibi görünüyor." ifadesini kullandı. 

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.