PİYASALAR

  • BIST 1008956.031.08%
  • ALTIN2947.2420.81%
  • DOLAR34.239-0.05%
  • EURO37.29-0.31%
  • STERLİN44.539-0.66%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 6 ilde eğitime 1 gün ara verildi
6 ilde eğitime 1 gün ara verildi

6 ilde eğitime 1 gün ara verildi

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından 6 ilde eğitime 1 gün ara verildi.

A+A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Deprem nedeniyle kent merkezinde çoğu kişinin ev ve iş yerlerinin dışarı çıktığı görülürken vatandaşlar park ve meydanlarla toplandı.

Deprem Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta da hissedildi.

Malatya merkezli deprem nedeniyle Malatya, Batman, Elazığ, Batman, Şanlıurfa ve Adıyaman okullar tedbir amacıyla 1 gün tatil edildi.

BAKAN TEKİN: OKULLARIMIZLA HASAR TESPİTİMİZ YOK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi ziyaret ve açılış için Trabzon'a geldi. Bakan Tekin, ilk olarak Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Tekin, valilik ziyaretinin ardından Trabzon İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Bakan Tekin, Malatya merkezli yaşanan deprem için geçmiş dileklerinde bulundu.

Deprem hissedilen illerdeki okullarda hasar tespitinin olmadığını belirten Bakan Tekin, "Depremden etkilenen başta Malatya ve Elazığ'da yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere herkese geçmiş olsun diyelim. Sürekli milli eğitim müdürlerimizle irtibat halindeyiz. Okullarımızla ilgili herhangi bir can kaybı ya da binalarımızda hasar tespitimiz yok, çok şükür. Yine de tedbirli olmakta fayda var; valiliklerimizin bu kararı çok yerindedir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.