PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.282-0.03%
  • DOLAR32.425-0.15%
  • EURO34.6530.03%
  • STERLİN40.3410.44%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 4 milyar dolarlık Bitcoin kararı
4 milyar dolarlık Bitcoin kararı

4 milyar dolarlık Bitcoin kararı

Yunan yargısı, web üzerinden 4 milyar dolarlık kara para akladığı iddiasıyla aranan Rus uyruklu Aleksandr Vinnikin Rusya'ya iadesine karar verdi. 

A+A-

Yunanistan Yüksek Mahkemesi, ABD, Fransa ve Rusya tarafından iadesi talep edilen Vinnikin Rusyaya iade edilmesini kararlaştırdı.

Selanik Temyiz Mahkemesi, Vinnikin iadesine ait ayrı zamanlarda üç ülke için de onay vermiş ancak son olarak Rusya için iade kararı almıştı. Yüksek Mahkeme de bu son kararı esas aldı.
Elektronik para üniteyi Bitcoin kullanarak kara para ve dolandırıcılık yapmış olduğu iddia edilen Vinnik için son kararı Yunanistan Adalet Bakanı Mihalis Kalogirounun vermesi bekleniyor. 
Temmuz 2017de Selanik şehrinde tatil yapmış olduğu otelde ABD istihbaratıyla Yunan polisi tarafından yakalanan Vinnik için ABD ve Rusyanın yanı sıra Fransa da benzer dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla iade talebinde bulunmuştu.


Suçlamaları reddeden Vinnik, Rusyaya iadesine itirazda bulunmamıştı. Vinnik, siber suçlarla alakalı en büyük web sitelerinden birine sahip olduğu ve 2011den bu yana sanal para üniteyi Bitcoin vasıtasıyla suç örgütleri için ortalama 4 milyar dolarlık kara para akladığı suçlamasıyla ABD Adalet Bakanlığı tarafından aranıyordu. 

 

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.