PİYASALAR

  • BIST 1009938.672.28%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. 22 Mart Cuma Namazı
22 Mart Cuma Namazı

22 Mart Cuma Namazı

Müslümanların mübarek günü olan Cuma Namazına sadece dakikalar kala merak edilen tüm sorularınızı yanıtladık. Bu hayırlı günde tüm müslümanlara farz kılınan Cuma namazının önemi, Cuma namazı nasıl kılınır? ve Cuma namaz vakitleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

A+A-

Her Müslümanın bayramı olan mübarek Cuma Namazına vatandaşlarımız eda etmek için akın ediyor. Ezandan daha önce gidilmesi gereken Cuma Namazında camilerde yer bulmak adeta imkansız. Tüm İslam kardeşliğinin birleştiği bu hayırlı günde Cuma Namazı hakkında bilmeniz gerekenleri açıklayacağız. Cuma Namazının önemi nedir? Cuma Namazı nasıl kılınır? Cuma Namaz vakitleri nelerdir? İşte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

cuma-namazi-onemi-002.jpg

Cuma Namazının Müslümanlar İçin Önemi

Müslümanların haftalık toplu ibadet günü olarak da bilinen Cuma günü oldukça önemli ve değerli bir birlikteliktir. Müslümanların toplu olarak bir araya gelerek kılacağı Cuma Namazı farzdır. Kur’an-ı Kerim’de ismi söylenerek emredilen tek namaz olarak da bilinmektedir. Tüm Müslümanların bir araya geldiği bu hayırlı günde hocanın toplumsal konular, aile, ahlak, örf, adet, millet ve vatan sevgisi gibi bir çok konuyu ele alarak bilinçlendirme, hatırlatma, öğretme ve hatalardan arınma imkanı sunmaktadır. Ayrıca mübarek Cuma namazı cemaatin birlikteliği ile ihtiyaç sahiplerine, garibanlara, hayır kurumlarına yada cami inşaatlarına gönülden maddi destek sağlayabileceğiniz günler arasında yer almaktadır. Tüm bunlar Cuma namazının Müslümanlar arasında ki birlik ve beraberliğin en büyük göstergesidir.

Rabbimiz, Cuma suresi 9. Ayetinde şöyle buyurmaktadır: ‘Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ı anmaya koşun ve alım-satımı bırakın. Bilseniz, bu sizin için hayırdır. Ayet-i kerimede, yüce Rabbimiz mü’minlerin Cuma vaktinde her ne meşgali olursa olsun bırakıp Allah’ın huzurunda dua etmelerini, namaz kılmalarını ve ibadet yapmalarını buyurmaktadır. Bu denli yüce ve kutsal bir gün olan Cuma, tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ederiz.

cuma-namazi.jpg

Cuma Namazı Kaç Rekat?

Her Müslümanın mübarek günü olarak bilinen Cuma namazına az bir zaman kaldı. Cuma namazına gitmek isteyip de namazın nasıl kılındığı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler yada Cuma namazının nasıl kılındığı konusunda merak sahibi olanlar için Cuma Namazı Nasıl Kılınır? Sorunuzu yanıtlayacağız. Öncelikle mübarek Cuma gününüz hayırlı olsun. Cuma namazını kılmak için abdest almanız yeterli olacaktır. Ayrıca gusül abdesti almanızda Cuma günü için sünnet olduğunu unutmayınız. Namaza başlamadan önce bilmenizi isteriz ki Cuma namazı toplamda 16 rekattan oluşmaktadır. (Cuma namazı kaç rekat?) Bunun 4 rekatı ilk sünnet, 2 rekatı farz, 4 rekat son sünnet, 4 rekat Zühri Ahir (son öğle) ve 2 rekat vaktin son sünneti olarak kılınmaktadır.

81 İl Cuma Namaz Vakitleri

Türkiye'nin 81 ilinde Cuma namaz vakitlerini öğrenmek için hemen tıklayınız! CUMA NAMAZ VAKİTLERİ sayfamızdan ayrıca imsak, sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namaz saatlerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Cuma namazı kaçta? diye soruyorsanız tek tıkla öğrenebilirsiniz.


En Anlamlı Cuma Mesajları İçin Tıklayınız

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.