PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. 15 TEMMUZ

  3. 15 Temmuz şedihi Ayça Aykaç
15 Temmuz şedihi Ayça Aykaç

15 Temmuz şedihi Ayça Aykaç

Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının darbe girişimini püskürtmek amacıyla 15 Temmuz'da evlerinde oturmak yerine sokağa çıkmayı tercih eden kadınların kahramanlık hikayeleri, Nene Hatun’u hatırlattı. O korkusuz kadınlardan biri olan Kastamonulu 44 yaşındaki Ayşe Aykaç, darbe girişimine karşı durmak için eşiyle gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde şehit oldu.

A+A-

Şehit ailelerini gördükçe ağlayan ve eşine, “Allah bize de nasip etse keşke, şehitlere değil ailelerine çok üzülüyorum” diyen Ayşe Aykaç, Boğaziçi Köprüsü’nde darbeci hainlere karşı dururken şehit oldu.

Tank ateşiyle göğsünden vuruldu

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasını öğrendiği anda eşi Mustafa Aykaç ile dışarı çıkmak için hazırlanan Ayşe Aykaç, hemen abdest alarak, namaz kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine hızla sokağa çıktı. Aykaç, eşi Mustafa Aykaç ile Boğaziçi Köprüsü’ne gitti. En ön safta bulunan Aykaç çifti, tanklardaki hainler tarafından direkt ateşle tarandı. Açılan ateş sonucu eşi Mustafa Aykaç yaralanmazken, Ayşe Aykaç’ı hedef alan mermi kolundan girip göğsüne saplandı. O an kelimeyi şehadet getirmeye başlayan Aykaç, olay yerindekilerin yardımı ile 10 dakika içerisinde hastaneye ulaştırdı ancak 1 saat kadar müdahale edilmesine rağmen hayatını kaybetti.

“Kollarımda ruhunu teslim etti”

4 çocuk annesi Ayşe Aykaç’ın eşi Mustafa Aykaç, Ayşe hanımın şehit olmasına değil ama yalnız kaldıklarına üzüldüklerini anlatırken, “Ben çocuklarıma destek olacağım yerde onlar bana destek oluyorlar” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. “Köprüde vurulduğu yerde kollarımda ruhunu teslim etti. Cenab-ı Allah ona o kadar güzel bir şehitlik nasip etti ki kelime-i şehadeti son nefesinde hocalar bile o kadar güzel telaffuz edemezdi." açıklamasında bulunan Şehit Ayşe Aykaç’ın eşi Mustafa Aykaç, Ayşe hanımın toplumsal olaylarda sokağa çıkmadığını, korkan ve çekinen bir yapıya sahip olduğunu ancak Cumhurbaşkanının çağrısına tepkisiz kalmadığını belirtti.

Şehit Ayşe Aykaç’ın ismi İstanbul Üsküdar’da bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.