PİYASALAR

  • BIST 1009548.09-1.36%
  • ALTIN2501.5580.71%
  • DOLAR32.4960.31%
  • EURO34.5570.17%
  • STERLİN40.431-0.12%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 14 Mayıs Eczacılar günü kutlama mesajları ve sözleri! Eczacılar günü nedir?
14 Mayıs Eczacılar günü kutlama mesajları ve sözleri! Eczacılar günü nedir?

14 Mayıs Eczacılar günü kutlama mesajları ve sözleri! Eczacılar günü nedir?

Eczacılar Günü kutlama mesajları, salı sabahı itibariyle birçok vatandaşın gündeminde yer almaya başladı. İşte, yakınlarınıza gönderebileceğiniz anlamlı 14 Mayıs Eczacılar Günü mesajları....2009 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen Dünya Eczacılık Kongresi sırasında, delegasyonun “FIP’in kuruluş tarihi olan 25 Eylül’ün tüm dünyada ortak olarak Dünya Eczacılık Günü adıyla kutlanması” önerisini, Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) delegasyonu oy birliği ile kabul edilmiştir. Peki, Eczacılık G

A+A-

Ülkemizde her yıl, akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihi, Eczacılık Günü olarak kutlanıyor. 2009 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen Dünya Eczacılık Kongresi sırasında, delegasyonun “FIP’in kuruluş tarihi olan 25 Eylül’ün tüm dünyada ortak olarak Dünya Eczacılık Günü adıyla kutlanması” önerisini, Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) delegasyonu oy birliği ile kabul edilmiştir. Peki, Eczacılık Günü nedir? Eczacılık Günü hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için araştırdık.

14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ NEDİR?
Türk Eczacılar Birliği 2009 yılından itibaren 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü'nü Eczacılık haftası olarak ve bir tema etrafında kutlamaya başlamıştır. Bu tema çerçevesinde gerçekleştirilecek çalışmaların yaygın ve etkin bir şekilde kamuoyuna duyurulabilmesi, kampanyanın tüm Türkiye'de ortak bir ses yaratması açısından Bölge Eczacı Odaları'nda da eşzamanlı sürdürülmesi önemseniyor. 

ECZACILIK GÜNÜ TARİHİ VE ÖNEMİ
14 Mayıs 1839 tarihinde Mektebi Tıbbiyei Adliyei Şahaneye bağlı, eczacılık mesleğine yönelik, bağımsız olarak eğitim vermek üzere bir sınıf açılmıştır. Ülkemizde, eczacılık öğretimine başlanmasının yıl dönümü olan 14 Mayıs, 1968 yılından beri Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun, 1953 yılında yürürlüğe girmiş ve eczacılık mesleği, halen bu yasayla icra edilmektedir.

14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI! 1
Eczacılarımızın  Eczacılar Gününü tebrik ederiz.. 
Tüm eczacılarımızın Dünya Eczacılar Günü kutlu olsun…  
Ülkemizdeki ve tüm dünyadaki eczacıların 14 Mayıs Dünya Eczacılık Gününü kutlarız? 
Sağlığımıza hizmet eden tüm değerli eczacılarımızın, Eczacılık Günü kutlu olsun… 
Dünya Eczacılar Günü vesileyle, eczacıların mesleki ve ekonomik sorunlarının aşıldığı, hastaya hizmet odaklı bir eczacılığın daha mümkün olduğu gelecek günler temennisiyle, tüm meslektaşlarımızın Eczacılık Günü’nü kutluyoruz.

 

ECZACILAR GÜNÜ MESAJLARI 2

14 Mayıs Eczacılık Günü’nüzü kutlar, mesleğinizin daha da güzel günlere ulaşmasını temenni ederim.

Nerede görev yaparsa yapsın, insan sağlığına önemli katkılar sunan  tüm eczacıların “eczacılık günü” nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Gelecek 14 Mayısların, insanlığa mesleğinize güzel günler getirmesi dileklerimle Eczacılık Gününüzü kutluyorum.

Bilimsel eczacılığın akademik kuruluşunun 180.yılında tüm eczacıların ‘’ Eczacılık Bayramını ‘’   kutlar , meslek yaşamlarında başarılar dilerim.

Eczacılık, insanlığın hastalıklarla verdiği mücadelede, tedavi sürecinin en önemli aktörlerinden biridir. 14 Mayıs Eczacılar Günü tüm Eczacılara Kutlu Olsun.

İlaç dağıtım alanlarında kesintisiz 24 saat sağlık hizmeti veren, sağlık sorunlarına yardım için hep yanımızda olan eczacıların Eczacılar Günü Kutlu Olsun.

İnsanların güvendikleri mesleklerin her zaman başında gelen tüm eczacıların 14 Mayıs Eczacılık Günü Kutlu Olsun.

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.