PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Uyarılar ilk sonucunu verdi: Randevusuna gelmeyen hasta sayısı düştü
Uyarılar ilk sonucunu verdi: Randevusuna gelmeyen hasta sayısı düştü

Uyarılar ilk sonucunu verdi: Randevusuna gelmeyen hasta sayısı düştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Hastane randevusuna gelmeyen yüzde 25 vatandaşımız var. Gelinmeyen randevu sayısı, uyarılarımızın üzerinden 10 gün geçmeden yüzde 21'e geriledi" dedi.

A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS randevularına ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde MHRS üzerinden randevu alıp da hastanelere gitmeyenlere yönelik uyarılarda bulunulmuştu, Bakan Koca bu uyarılardan sonra randevusuna gelmeyenlerin oranında düşüş yaşandığını bildirdi.

Problemin giderilmesi için il il, hastane hastane, hekim hekim çalıştıklarını ve belirli bir aşamaya geldiklerini belirten Bakan Koca "Sağlık sisteminin hasta kabul etme kapasitesi konusunda sorunu yok fakat alınan ama iptal edilmeden gelinmeyen randevular sorunu öncelikli bazı hastalarımızın randevu almalarını zorlaştırıyor. Sadece uzman hekim günlük ortalama randevu sayımız yaklaşık 1 milyon. Yılın ilk on ayında MHRS üzerinden randevu sayısı ise yaklaşık 200 milyon. Bütçe görüşmelerimizin komisyon safhasında randevusuna gelmeyen yüzde 25 vatandaşımız olduğunu söyledim.

Kaynak: Türkiye

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.