PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ülkede 33 bin ton ağırlığında nükleer güce sahip bir geminin inşasına başladı!
Ülkede 33 bin ton ağırlığında nükleer güce sahip bir geminin inşasına başladı!

Ülkede 33 bin ton ağırlığında nükleer güce sahip bir geminin inşasına başladı!

Geçtiğimiz aylarda dünyanın en güçlü deniz silahını deneyen Çin yine deniz kuvvetleri için attığı bir adım ile gündemde. Ülke basınında yer alan habere göre, Çin 33 bin ton ağırlığında nükleer güce sahip bir geminin inşasına başladı.

A+A-

Söz konusu geminin askeri amaçla kullanılmak üzere yapılacak deney için inşa edildiği belirtiliyor. Zira bu prototipin başarılı olması durumunda Çin'in yeni nesil savaş gemilerini bu şekilde dizayn edeceği iddia ediliyor. 

 

ÇİN'DEN 'HAYALET UÇAK' İLE GÖZDAĞI (F-35'E KARŞI GELİŞTİRİLDİ)

ÇİN'DEN 'HAYALET UÇAK' İLE GÖZDAĞI (F-35'E KARŞI GELİŞTİRİLDİ)

Çin Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri’nin havalandırdığı J 20 hayalet uçağı ülkede gerçekleştirilen havacılık fuarı kapsamında hünerlerini sergiledi.

 

Çin’in en büyük havacılık fuarında sergilediği yeni savaş uçakları, ABD ile ticaret savaşlarının kontrolden çıkarak sıcak savaşa dönüşme ihtimaline karşı bir önlem olarak yorumlandı.

Zira ülke medyasında yer alan bilgilere göre, F-35'lere rakip olarak geliştirilen 'hayalet uçak' gösteri uçuşu sırasında tam techizatlı uçtu.

Söz konusu havacılık fuarında ağır ulaştırma uçağı Y-20, KJ-500 erken uyarı uçağı, GJ-2 insansız hava aracı ve J-10B savaş uçağı da sergileniyor. Çin devlet medya kuruluşunun aktardığına göre fuarda Çin Havacılık ve Bilim Bölümü’nün geliştirdiği CH-10 drone’u havacılık fuarında ilk kez gösterilen hava araçlarından biri oldu.


 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.