PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Süleyman Çetinka’nın görüntüleri ortaya çıktı! (PKK tarafından kaçırıldı)
Süleyman Çetinka’nın görüntüleri ortaya çıktı! (PKK tarafından kaçırıldı)

Süleyman Çetinka’nın görüntüleri ortaya çıktı! (PKK tarafından kaçırıldı)

PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen Süleyman Çetinka’nın görüntüleri ortaya çıktı. Çetinkaya'nın MOBESE kayıtları ortaya çıktı.

A+A-

30 Ağustos 2019 Diyarbakır’da  Cuma gününden beri oğulları Süleyman Çetinkaya’dan haber alamayan aile, evlatlarının dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatmıştı.

30 Ağustos günü ortadan kaybolduktan sonra 17 Yaşındaki Süleyman Çetinkaya anne Fevziye Çetinkaya ile Şahap Çetinkaya çocuklarını bulmak için birçok yere başvurdu, ancak çocukları bir haber alamadılar bunun üzerine karakola bildirdi.

Konuya ilişkin polisin yaptığı araştırmada Süleyman Çetinkaya’nın kırsalda bağlantı kurduğu teröre müzahir bir kişiyle son olarak cep telefonuyla görüntülü konuşmasının ardından  Diyarbakır ilçe otogara gittiği, burada yaptığı telefon görüşmeleri sonrasında terör örgütü PKK’ya katıldığı belirlendi.

191109-çetinkaya-pkk.jpg


Ortaya çıkan görüntülerde Süleyman Çetinkaya ilk olarak Diyarbakır Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine akrabaları ile birlikte eniştesinin ziyaret ediyor, ardından da oradan ayrıldıktan sonra telefon görüşmeleri ile birlikte yönlendirilerek ilçe otogarına gittiği görülüyor.

Süleyman Çetinkaya’nın görüntülerde ilçe otogarında Mardin Kızıltepe’ye gittiği buradan da dağa götürülerek PKK’ya katıldığı iddia ediliyor.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.