PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şükrü Kolukısa okul açılışına katıldı: Yıkılmış bir okulu yeniden eğitime kazandırdık
Şükrü Kolukısa okul açılışına katıldı: Yıkılmış bir okulu yeniden eğitime kazandırdık

Şükrü Kolukısa okul açılışına katıldı: Yıkılmış bir okulu yeniden eğitime kazandırdık

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, İdlib/Kefer Haya Mithat Sevin okulunun açılışına katıldı.

A+A-

Kefer Haya bölgesinde bulunan metruk, kullanılmaz hâldeki bir okul, Eğitim-Bir-Sen Aydın 1, Denizli 1, Manisa şubeleri ve İHH iş birliğiyle yeniden eğitime kazandırıldı.

sukru-kolukisa-1.jpg

16.12.2020 tarihinde vefat eden Eğitim-Bir-Sen Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin’in isminin verildiği okulun açılışı, Şükrü Kolukısa, Aydın 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Taşpınar, Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, İHH temsilcileri, Suriyeli eğitimciler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

sukru-kolukisa-2.jpg

Şükrü Kolukısa, eğitim-öğretimin başladığı okulda sınıfları gezerek öğrencilerin heyecanına ortak olduklarını ifade ederek, “Nerede insanlığın faydasına olan bir iş varsa onun bir parçası olmaya gayret gösteren, nerede biz mazlum ve mağdur varsa orada olan, haksızlığa uğrayanın yanında yer alan bir sendikayız. Eğitim konusunda duyarlıyız. Suriyeli çocukların eğitimlerini tamamlamaları, hayata tutunabilmeleri için yardımımız ve katkımız olsun istedik. Yıkılmış bir okulu yeniden eğitime kazandırdık ve açılışın ardından sınıfları gezdik, öğrencilerle sohbet ettik, onların heyecanını paylaştık” dedi.sukru-kolukisa-3.jpg

Yıllardır süren savaşın harabeye çevirdiği bölgede bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Kolukısa, “Mithat Sevin Başkanımızın adının Suriye’de, İdlib’in Kefer Haya bölgesindeki bu okulda yaşayacak olması bizi ayrıca mutlu etmiştir. Katkıda bulunan üyelerimize, yardım gönüllülerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

sukru-kolukisa-4.jpg

Öğrencilere kırtasiye yardımında da bulunduklarını dile getiren Kolukısa, “Suriyeli meslektaşlarımızla bölgedeki eğitim hakkında istişarelerde bulunduk, değerlendirmeler yaptık, Türkiye’nin bölgeye yaptığı yardımları konuştuk” ifadelerini kullandı.  

kolu-kisa-1.jpgkolu-kisa-2-001.jpgkolu-kisa-3-001.jpg

KAYNAK: memurpostasi.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.