PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Sokağa bırakılan iguanaya Ormanya sahip çıktı
Sokağa bırakılan iguanaya Ormanya sahip çıktı

Sokağa bırakılan iguanaya Ormanya sahip çıktı

Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Bodrum'da ilçesinde vatandaşlar tarafından yol kenarında bulunan iguananın yeni yuvası haline geldi.

A+A-

Kocaeli'deki Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Muğla'ın Bodrum  ilçesinde vatandaşlar tarafından yol kenarında bulunan iguananın yeni yuvası  haline geldi. 

iguana.jpg

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Muğla’nın Bodrum  ilçesinde vatandaşlar tarafından sokağa terk edilmiş halde bulunan yaklaşık 1  metre boyunda 10 kilogram ağırlığındaki iguananın, Muğla Doğa Koruma ve Milli  Parklardan teslim alınarak Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı olan  Büyükşehir  Belediyesi Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğüne bağlı Ormanya'daki  yeni yuvasına getirildiği ifade edildi.

iguana2.jpg

Ev hayvanı olarak büyüyen ve daha sonra sokağa atılan iguanaya,  Ormanya'da bulunan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde veteriner  hekimlerce müdahale edildiği kaydedildi.

İguananın, vitamin ve mineral takviyesi yapıldığı ifade edilen  açıklamada, Karantina sürecinin bitmesiyle yeni yaşam alanına yerleştirilen  iguananın, arkadaşlarına ve Ormanya'ya oldukça uyum sağladığı, sağlık durumunun  her geçen gün iyiye gittiği belirtildi.

iguana3.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.