Türkiye'den Ermenistan'a kınama

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Ermenistan'ın Azerbaycan'a olan saldırıları kınandı.


Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Ermenistan tarafından 24 Şubat'ı 25 Şubat'a bağlayan gece temas hattında Azerbaycan'a yönelik olarak ağır silahlarla gerçekleştirilen saldırıları kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

Şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı ile yaralılara acil şifaların dilendiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ermenistan çeyrek asırdır Azerbaycan'ın topraklarının beşte birini işgal altında tutmaktadır. Nisan 2016'da temas hattında ve Azerbaycan-Ermenistan sınırının bazı kesimlerinde yaşanan şiddetli çatışmaların tekrar yaşanmamasını teminen Ermenistan'ı ateşkese uymaya ve ihlallere son vermeye davet ediyoruz.

"Türkiye kalıcı bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemeyi sürdürecektir"
Yukarı Karabağ ihtilafının çözümü için oluşturulan AGİT Minsk Grubunun bir üyesi olan Türkiye, ihtilafa Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliği çerçevesinde adil ve kalıcı bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemeyi sürdürecektir. Bu bağlamda Minsk Grubunun, söz konusu ihtilafın çözümü konusundaki çabalarına ivme kazandırmasının zorunluluk arz ettiğini değerlendiriyoruz."

Açıklamada ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Azeri mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile telefonla görüşerek, bilgi aldığı belirtildi.


AA

Diğer Haberler

Uzayda gizemli mavi ışık patlamalarının kaynağı bilim insanlarını şaşırttı
Adli emanette milyonluk vurgun! Erdal Timurtaş ve eşi için kırmızı bülten çıkarıldı
Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret açıklaması: Rakam için çok erken
Dolar/TL sabah saatlerinde 42,72 seviyesinde işlem görüyor
Gazete manşetlerinde yeni gün...
Ankara Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nda yapım çalışmaları 2026'da başlayacak
Kırmızı bültenle aranan 20 suçlu Türkiye'ye getirildi
32-33 yılda bir gerçekleşiyor! Üç aylar yeniden başlıyor
TOKİ 500 Bin Sosyal Konut Projesi son başvuru tarihi ne zaman? Sosyal konut projesi kuraları ne zaman çekilecek?
Zelenskiy, Rusya'nın savaşı uzattığını açıkladı: Halkımıza olabildiğince çok zarar vermek istiyor