Taksim'e yapılacak cami inşaatı için şantiye kuruluyor

Taksim'e yapılacak cami inşaatında süreç hızla ilerliyor. İnşaat için şantiye alanı kuruluyor.


İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayının ardından Taksim'e yapılması planlanan cami için tarihi Maksem'in hemen arkasında yer alan bin 482 metrekarelik boş alanın Talimhane'ye bakan tarafına konteynerler konuldu ve etrafı tahta plakalarla çevrildi.

Çevik Kuvvet ekiplerinin konuşlandığı yerin boşaltılması için de hazırlıklar yapılıyor. Ekiplerin, Atatürk Kültür Merkezinin arkasındaki kendileri için hazırlanan yere geçmesi bekleniyor.

Caminin yapılacağı arazinin Fransız Başkonsolosluğuna bakan tarafında bulunan pide salonu, kontörlü telefon, faks ve fotokopi işleri yapan küçük bir ofis ve bir tuvalet işletmesi bulunuyor.

Yaklaşık 50 yıldır Taksim Mescidi'nin altında faaliyet gösteren pide salonunun sahibi Cemal Şimşek, "Bize şu ana kadar burayı boşaltmamız için resmi bir tebligat gelmedi ancak gelmesi halinde gereğini yapacağız." dedi.

Emekli öğretmen İhsan Uraz ise 1979'dan bu yana küçük dükkanında telefon, faks ve sayısal loto bayiliği yaptığını dile getirerek, "Cami yapımı için şantiye kurulumundan haberdarım. Ancak şimdiye kadar bize yazılı bir tebligat gelmedi. Gelirse de yapacağım bir şey yok. Yer devletin, istediklerini yaparlar." ifadelerini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

Ekrem İmamoğlu'ndan Amerikan CNN'e Hamas açıklaması
Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
34 ilde BOZDOĞAN-30 operasyonu: 147 terör örgütü üyesi yakalandı
İstanbul'da bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak
Hacda hizmet verecek sağlık personelinin görevlendirme durumu belli oldu