Kiraz'da halk çocuk yaşta evliliğe karşı bilinçlendiriliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kiraz ilçesinde çocuk yaşta evliliklerin yaygınlaştığı haberi üzerine bölgede çalışma başlattı.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekipleri, çocuk yaştakilerin kaçtığı ve evlendirildiği iddia edilen İzmir'in Kiraz ilçesinin Olgunlar ile Sırımlı mahallelerinde ev ev gezerek durum tespiti ve bilgilendirme çalışması yapıyor.

Olgunlar Mahallesi'nde 83 gün boyunca kayıp olan 15 yaşındaki Ş.A'nın Aydın-Nazilli yolu üzerindeki bir evde bulunması üzerine gündeme gelen "çocuk yaşta evlilik iddiaları" üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile jandarma ve Kiraz Belediyesi ekipleri bölgede ortaklaşa eğitim ve bilgilendirme çalışmaları başlattı. 

Olgunlar Mahalle Muhtarı Muammer Yaygın, son günlerde mahallelerinin çocuk yaşta evlilik iddialarıyla gündeme gelmesinden rahatsız olduklarını belirtti.

Mahallede yaşayanların dar gelirli olduğunu ifade eden Yaygın, "Çocuklarını küçük yaşta evlendiren aileler birbirinden para almıyor ama düğün olursa aileler eşyaları ortak alıyor. Durumlar belli, burada ailelerin maddi durumu zayıf, eşya için yardım ediliyor. Hangisinin durumu iyiyse diğer aileye yardım ediyor. Başlık parası diye bir şey yok." dedi.

Küçük yaşta evlilikleri onaylamadıklarını, köydeki bu kötü uygulamayı sona erdirmek istediklerini, bu nedenle belediye ve resmi kurumların eğitim düzenlediğini vurgulayan Yaygın, "Eskiden küçük yaşta evlilik daha çok oluyordu ama 'şimdi yok' dersek doğru olmaz." diye konuştu.

İzmir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ekiplerinin, çocuk yaşta evlilik iddiaları nedeniyle Olgunlar ve Sırımlı mahallelerinde başlattığı eğitim çalışmalarının Kiraz ilçesinde yaygınlaştırılacağı bildirildi. 

Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu'nun bölgeyi ziyaret ettiği belirtilen açıklamada, çalışmaların bakanlık koordinasyonunda kaymakamlık, belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü, müftülük, kolluk kuvvetleri, muhtarlık işbirliğiyle sürdürüleceği kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

Ekrem İmamoğlu'ndan Amerikan CNN'e Hamas açıklaması
Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
34 ilde BOZDOĞAN-30 operasyonu: 147 terör örgütü üyesi yakalandı
İstanbul'da bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak
Hacda hizmet verecek sağlık personelinin görevlendirme durumu belli oldu