Galatasaray nasıl şampiyon olur? Tekrar tarih yazabilecek mi ?

Başakşehir’in deplasmanda Beşiktaş’a yenilmesiyle Galatasaray 6 puanlık farkı, Kadıköy’de kazanması halinde 3’e indirme şansı yakalamıştı. Ancak Fenerbahçe deplasmanlarındaki kazanamama kabusu devam edince hesaplar yine karıştı. İşte Galatasaray nasıl şampiyon olur?...

1-1 biten derbinin ardından puanını 56’ya çıkaran Sarı-Kırmızılılar’la lider arasında 5 puan fark kaldı. Dolayısıyla futbolseverler bitime 6 hafta kala eline kağıt kalemi aldı.

Galatasaray nasıl şampiyon olur?
Ortadaki en net senaryolar ise şu: En başta Galatasaray tüm maçlarını kazanmak zorunda. Buna karşılık lider Başakşehir 6’da 6 yaparsa tarihe geçip şampiyon olacak. Ancak Turuncu-Lacivertliler’in bunu başarabilmek için deplasmanda Galatasaray’ı yenmesi gerekecek.

Tek deplasmanı Sivas!

Aslantepe’deki maçı Galatasaray’ın kazanması halinde ise ipler Sarı- Kırmızılılar’a dönecek. Çünkü Başakşehir’in, Galatasaray’a yenilmesi halinde diğer 5 maçta alacağı tek beraberlik bile Fatih Terim ve öğrencilerinin zafere ulaşmasını sağlayacak. Çünkü sezonun ilk yarısında Başakşehir ile Aslan arasında oynanan maç 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı. Bu nedenle ikili averajı eline alacak olan Cim Bom hedefi yakalayacak. Sezon sonuna kadar evinde 3 maç oynayacak Aslan; Kayseri, Beşiktaş ve Başakşehir’le kozlarını paylaşacak. Son 6 maçının 4’ünü içeride oynayacak olan Başakşehir ise yalnızca 31. haftada Sivas deplasmanı için İstanbul dışına çıkacak. Rize, Göztepe, Ankaragücü ve Alanya’yı ağırlayacak.

 

Spor Haberleri

Fenerbahçe, Monaco'ya mağlup oldu
Beşiktaş, Rizespor'u son dakika golüyle devirdi
Galatasaray'da Dursun Özbek'in listesi belli oluyor! Erden Timur yok...
Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Avrupa şampiyonu oldu
Milli cimnastikçi Adem Asil bronz madalya kazandı