Ermenistan'a hibe yardımını 120 milyon dolardan 250 milyon dolara çıkardılar

ABD, Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) üzerinden Ermenistan'a yaptığı hibe yardımını 120 milyon dolardan 250 milyon dolara yükseltti.

Ermenistan hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan ve USAID Ermenistan Misyonu Direktörü John Allelo tarafından imzalanan belge ile hibe miktarı 250 milyon dolara çıkarılarak ortak işbirliği proje alanları genişletildi.

USAID ve Ermenistan arasındaki hibe anlaşmasında yapılan değişiklikle 250 milyon dolara çıkarılan hibe yardımı afet risk yönetimi, siber güvenlik, gıda ve enerji güvenliği, bölgesel işbirliği ve ticaret, demokratik reformlar ve ekonomik kalkınma gibi temel alanları kapsayacak.

Allelo, "Bu değişiklik Ermenistan'la ortaklığımıza olan bağlılığımızı gösteriyor. Desteğimizi artırarak ve programlarımızı genişleterek Ermenistan'ın büyümesine ve başarılı olmasına yardımcı oluyoruz." açıklamasını yaptı.

ABD'nin Ermenistan'a belirtilen kapsamdaki yardımın miktarı daha önce 120 milyon dolardı.

Ekonomi Haberleri

Asya borsalarında sert düşüş! Japonya seçim öncesi istikrarı yakaladı
Deprem bölgesinin ulaştırma altyapısına yapılan yatırım 80 milyar liraya yaklaştı
Kira artış oranı ne kadar, kaç TL oldu? 2026 Şubat TÜİK TÜFE kira zammı hesaplama
Hizmet üretim endeksi yüzde 4 arttı
Güvenlik endişeleri Trump'ın Venezuela petrol stratejisini tehdit ediyor