Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, duyurdu: 270 milyar lira devlet tarafından karşılandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, geçtiğimiz yıl vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar lirasının devlet tarafından karşılandığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, duyurdu… Elektrik ve doğal gazda vatandaşlara 270 milyar TL destek verildi. Konuya ilişkin detaylı açıklamayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

Bakan Bayraktar, bakanlığının bütçesine ilişkin yaptığı sunumda şunları kaydetti:

“ELEKTRİK VE DOĞAL GAZDA 270 MİLYAR TL DESTEK”

Artan doğal gaz talebinin karşılanması noktasında; 19 bin kilometre iletim ve 192 bin kilometre dağıtım doğal gaz boru hatlarımız, 3’ü FSRU olmak üzere 5 LNG tesisimiz, halihazırda 5,8 milyar metreküp depolama kapasitesine sahip 2 yeraltı doğal gaz depolama tesisimiz büyük avantaj sağlamaktadır.

Geçen yıl vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar lirası devlet tarafından karşılandı.

Ekonomi Haberleri

Çin menşeli iki ürünün ithalatına soruşturma
Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatıyor
5 Mart Perşembe küresel piyasalarda toparlanma eğilimi öne çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "makroekonomik temeller sağlam" vurgusu
Bakan Şimşek: Yüksek gelirli ülkeler grubuna 2025 yılında dahil olduğumuzu öngörüyoruz