Bakan Şimşek: Fiyat istikrarını sağlamak birinci önceliğimiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Şubat'tan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz.' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda enflasyon verilerini değerlendirdi.

- "FİYAT İSTİKRARINI SAĞLAMAK TEMEL ÖNCELİĞİMİZ"

Ocakta aylık enflasyonun geçici etkiler kaynaklı yükselerek yüzde 6,7, yıllık enflasyonun da yüzde 64,9 olarak gerçekleştiğini bildiren Şimşek, şunları kaydetti:

"Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz. Şubattan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz. Fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimizdir."

Kaynak:Tv24

Ekonomi Haberleri

Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatıyor
5 Mart Perşembe küresel piyasalarda toparlanma eğilimi öne çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "makroekonomik temeller sağlam" vurgusu
Bakan Şimşek: Yüksek gelirli ülkeler grubuna 2025 yılında dahil olduğumuzu öngörüyoruz
Dış ticaret istatistikleri açıklandı