Bakan Kacır: Yıllık yatırım 1.6 milyar doları buldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Plug and Play Expo 2023 Programına katıldı.

Programda konuşan Bakan Kacır, "Bizim Turcorn olarak nitelediğimiz 7 unicornumuz var. 6 tanesi bakanlığımızın desteğinden faydalandı. Son 2 senede startuplara yıllık yatırım 1.6 milyar doları buldu. Bu tutar önceki 10 yılda ortalama 120 milyon dolardı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak ülkede girişimciliğin gelişmesine ve yükselmesine odaklanıyorum. Bizim ekosistemimizin en güçlüm yanı genç nüfusumuz. Birleşik Krallık ve Fransa'dan 8 yaş, Almanya'dan 15 yaş daha genç nüfusa sahibiz" dedi.

Beşiktaş'ta Plug And Play Expo 2023 programı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla gerçekleşti. Programa Togg CEO'su Gürcan Karakaş, yabancı ve yerli birçok vatandaş katıldı. Bakan Mehmet Fatih Kacır, programda katılımcılara konuşma yaptı.

"SON 2 SENEDE STARTUPLARA YILLIK YATIRIM 1.6 MİLYAR DOLARI BULDU"

Bakan Mehmet Fatih Kacır, son 20 yılda 9 bin 700 şirketin 101 teknoporkta inovasyon yaptığını belirterek "Bizim Turcorn olarak nitelediğimiz 7 unicornumuz var. 6 tanesi bakanlığımızın desteğinden faydalandı. Son 2 senede startuplara yıllık yatırım 1,6 milyar doları buldu. Bu tutar önceki 10 yılda ortalama 120 milyon dolardı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak ülkede girişimciliğin gelişmesine ve yükselmesine odaklanıyorum. Bizim ekosistemimizin en güçlü yanı genç nüfusumuz. Birleşik Krallık ve Fransa'dan 8 yaş, Almanya'dan 15 yaş daha genç nüfusa sahibiz" dedi.

Kaynak:Milliyet

Ekonomi Haberleri

Gümrüklerde kaçakçılıkla mücadele için 2025 bütçesinden 6,4 milyar lira ayrıldı
Yılın son çeyreğinde gözler TBMM'de! Bütçe maratonu başlıyor
Kredi kartına 750 TL'lik hizmet bedeli iptal edildi
Merakla bekleniyordu! Memurun fazla mesai ücreti belli oldu
ASELSAN'ın üçüncü çeyrekte cirosu belli oldu