Amazon’dan 100 milyon $’lık lojistik üs

Alt yapı yatırımları sayesinde global firmaların lojistik ve Ar-Ge merkezlerini taşımaya başladığı Türkiye, lojistik koridor olma yolunda hızla ilerliyor.

2018'de ülkemizde faaliyete başlayan e-ticaret devi Amazon'un 100 milyon dolardan fazla yatırımla hayata geçirdiği ilk lojistik merkezinin resmi açılışı dün İstanbul Tuzla’da yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreni için gönderdiği mesajda, Amazon lojistik merkezinin ülke ekonomisine sağladığı katkıları vurgulayarak, “Ülkemizdeki ticari faaliyetlerine 5 yıl önce başlayan Amazon Türkiye’nin bugün 45 bin müteşebbisle birlikte 500 milyon avroluk bir ihracat başarısını yakalaması, her türlü takdiri hak etmektedir” diye konuştu.

KOBİ’LERİN BÜYÜMESİNE DESTEK VERECEK

Açılış törenine katılan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank da, Amazon’un özellikle KOBİ ölçeğindeki işletmelerin işlerini büyütmeleri için önemli katkılar sağladığını belirtti. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ise, “Bu tesisin, elektronik ihracatımıza yapacağı katkı ve Türkiye’deki tedarikçilerin küresel pazarlara erişimi için sunacağı imkan açısından ayrı bir önemi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kaynak:Yenişafak

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de sağlık harcamaları 2024'te 2 trilyon 359 milyar lirayı geçti
Gözler kira oranlarındaydı! Kritik rakamlar belli oldu
Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret ne zaman belli olacak?
Emekli maaşı nasıl hesaplanır? Uzmanı açıkladı (Adım adım emekli aylığı hesabı)
Çin'den Japonya'ya ithalat şoku! Su ürünleri yasağı