PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Personeline mobbing uygulayan amire 8 bin TL tazminat!
Personeline mobbing uygulayan amire 8 bin TL tazminat!

Personeline mobbing uygulayan amire 8 bin TL tazminat!

Antalya Bölge İdare mahkemesi tanık beyanlarına da dayalı mobbing iddiası için davalının 8 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

A+A-

Isparta'da yaşanan olayda, bir diş hekimi hakkında disiplin amiri Kınama cezası vermiş, itiraz üzerine dosyayı inceleyen disiplin kurulu ise bu cezayı iptal etmiştir. Ancak disiplin amiri bu kez Uyarma cezası vermiştir. Diş hekimi bu kez Uyarma cezasının iptali için dava açmış ve davayı kazanmıştır.

Tanık beyanlarında ise davalı amirin, gereksiz yere performans sildiği, asılsız yere suç uydurarak savunma istediği, kullanacağı izinler konusunda sorun çıkardığı belirtilmiştir.

Isparta İdare Mahkemesi ilk olarak, usulden idareye değil kişiye husumet yöneltildiği iddiasıyla davayı reddetmiştir. Ancak Bölge İdare mahkemesi, kişisel kusura dayanması halinde amirden tazminat istenebileceğini belirtmiştir. İstinaf kararı üzerine dosyayı bir kez daha ele alan idare mahkemesi bu kez, davalının yaptıklarıyla tam kusurlu olduğuna karar vermiş ve 8 bin TL manevi tazminata hükmetmiştir. Bölge İdare Mahkemesi de bu kararı onamıştır.

MOBBİNGE DAİR MAHKEME KARARI ŞU ŞEKİLDE:

dava-1.jpgdava-2.jpgdava-3.jpgdava-4.jpg

Kaynak : Memurlar.Net

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.