Osmanlı yadigarı camilerimiz restore ediliyor

Halveti Tekkesi’nin ise 1781-1782 yıllarında Kurt Ahmet Paşa tarafından Şeyh Hasan ve Halveti tarikatı için yaptırıldığı biliniyor.
Yığma yapım tekniği ile taş malzemeden inşa edilen tekke, semahane, türbe ve son cemaat yerinden oluşuyor. Tekkenin semahane bölümünün çatısının ahşap konstrüksiyonla inşa edildiği görülüyor.

Bekarlar Camisi
Berat şehrinin bir başka Osmanlı eseri Bekarlar Camisi ya da eski adıyla Süleyman Paşa Camisi, Avlonyalı İbrahim Paşa’nın oğlu Süleyman Paşa Avlonya tarafından 1827-1828 yıllarında yaptırıldı.

Caminin iç ve dış duvar yüzeylerine fresk tekniği ile yapılmış duvar resimleri, genellikle madalyonların, panoların, kuşakların ya da çerçevelerin içlerinde yer alıyor. Duvar resimlerinde ele alınan konular, ağırlıklı olarak natürmot, manzara ve kent tasvirlerinden oluşuyor.