PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.282-0.03%
  • DOLAR32.425-0.15%
  • EURO34.6530.03%
  • STERLİN40.3410.44%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Öğretmenler il içi tayin sorununa çözüm bekliyor
Öğretmenler il içi tayin sorununa çözüm bekliyor

Öğretmenler il içi tayin sorununa çözüm bekliyor

Uzun süredir il içi özür durumu atamaları gerçekleşmediği için mağduriyet yaşayan öğretmenler seslerini duyulmasını istiyorlar. Aynı il sınırları içinde oldukları halde her gün yüzlerce km ve saatlerce yol kat ederek gitmek zorunda oldukları görev yerleri, öğretmenlerin iş motivasyonu ve aile yaşantılarını olumsuz etkiliyor.

A+A-

MEB'in öğretim yılının ikinci döneminde okulların açılması ihtimalini göze alarak sorunu çözmesi bekleniyor. Mağduriyet yaşayan öğretmenler konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptılar:

Bizler İL İÇİ ÖZÜR GRUBU MAĞDURU ÖĞRETMENLER olarak yıllardır haklı bir mücadele içerisindeyiz. Bakanlığın yönetmelikte olmadığı halde il dışı özür grubuna tanımış olduğu il/ilçe/okul emri gibi uygulamalarından dolayı il içi özür grubu öğretmenlerin önünü kapatılıyor. Hiçbir meslektaşımızın ailesinden uzakta kalmasını elbette istemeyiz. Bakanlığın bu uygulamaları çok anlaşılır.

Ancak, bizler de ailemizle AYNI İLDE olmamıza rağmen AYRI EVLERDE yaşamak ya da en az 40 en fazla 350 kilometre yol gidip gelmek zorunda kalıyoruz. İl/ilçe/okul emri gibi uygulamalarından dolayı merkeze gelen meslektaşlarımız çok düşük puanlarla en güzel okullara yerleşirken, bizler yıllarca oldukça yüksek puana sahip olmamıza rağmen özür ilçemize gelemiyoruz. Tercih hakkımız bile olmuyor.  bizler ayrı evlerde yaşamaktan ya da kilometrelerce yol yapmaktan dolayı maddi ve manevi olarak yorulduk, tükendik. İnanın birçok meslektaşımız artık psikolojik tedavi görmeye başladı. Bazılarımızda fiziksel hastalıklar baş gösteriyor. Ne kendimize, ne eşimize, ne çocuklarımıza ne de öğrencilerimize yeteri kadar zaman ayırabiliyoruz. Saatlerce yol yapıp, üzerine de sekiz saat ders vermek ve sonrasında tekrar dönüş yoluna geçmek enerjimizin bitmesine neden oluyor. Özel aracı olmayan meslektaşlarımız sabahın beşinde yola çıkarak, üç aktarma ile okullarına ulaşıyor. Bazı ilçelerde toplu taşıma sıkıntısı olduğu için okulumuza ulaşmak için genellikle taksi kullanmak zorunda kalıyoruz. Sabahın erken saatlerinde çocuklarımızı bırakabileceğimiz kreş/bakıcı olmadığı için başka illerde yaşayan ebeveynlerimiz düzenlerini bozup bizim bulunduğumuz illere taşınıyor. Onlara kendimizi borçlu hissettiğimiz için ev kiralarını ödüyoruz. 
Sendikalar, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği konusunda Bakanlığa baskı kursa da geliştirmiş oldukları çözüm önerileri yaşadığımız haksızlıkları ve mağduriyetleri gidermiyor ne yazık ki. Bizler en kısa zamanda kilometre durumu (40-50 km üstünde) göz önünde bulundurularak İL İÇİ ÖZÜR GRUBU MAĞDURU ÖĞRETMENLERE İLÇE EMRİ talep ediyoruz. Sonrasında ise Bakanlığın hakkaniyetli bir yönetmelik hazırlayacağına inanıyoruz. Sizden ricamız sesimize ses olmanız.  

İL İÇİ ÖZÜR GRUBU MAĞDURU ÖĞRETMENLER PLATFORMU

(Kamuexpress)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.