PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Mevsim Geçişlerinde Nelere Dikkat Edilmeli? Doğal Yöntemlerle Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir?
Mevsim Geçişlerinde Nelere Dikkat Edilmeli? Doğal Yöntemlerle Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir?

Mevsim Geçişlerinde Nelere Dikkat Edilmeli? Doğal Yöntemlerle Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir?

Mevsim geçişlerinde sıklıkla karşılanan halsizliik, grip, eklem ağrıları gibi şikayetlerinize doğal yöntemlerle çözüm!

A+A-

Mevsim Geçişlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?
Kış aylarının vazgeçilmezi C vitamini deposu portakal, mandalina, greyfurt ve limonu mutlaka hayatımızın bir yerine her gün tüketecek şekilde koymalıyız. Günde bir tane portakal yemek günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayacaktır.


Taze sebze, kırmızı ve beyaz et, süt ve süt ürünleri tüketimini ihmal etmemek gerekiyor. Bu gıdalar yorgunluğunuzu alır ve dinç hissetmenizi sağlar. Antioksidan içeriği zengin besinler tüketin. Taze ve mevsiminde sebze meyve yiyin. Kalorisi yüksek, tuz ve yağ yağ oranı dengesiz ve bol şekerli yiyecek ve içeceklerden, kısacası hazır gıdalardan uzak durun. Ek olarak yağlı, şekerli, kremalı yiyeceklerden ve gazlı-şekerli ve kafeinli içeceklerden uzak durmak bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yararlı olacaktır.

grip ile ilgili görsel sonucu

Sigara ve alkolden uzak durun

Düzenli sigara ve alkol tüketimi bağışıklık sistemine etki ederek, hastalıklara karşı savunma mekanizmanızı güçleştirir. Bu nedenle bu ikiliden uzak durmakta oldukça fayda var.

sigara içmek yasaktır ile ilgili görsel sonucu

Spor yapın


Tempolu yürüyüş, yüzme ve egzersiz hem yorgunluğa iyi gelir hem de kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Asansör yerine merdiven kullanmak, yürüme mesafesi yerler için araç kullanmamak sağlığınız için yapacağınız küçük ama önemli detaylar.

spor ile ilgili görsel sonucu

Uyuyun


Uyku düzeni sağlık için oldukça önemli. Gün boyunca yorulan vücudumuzu özellikle gece 11.00 ile 01.00 saatleri arasında dinlendirmek enerjinizi toplamanıza ve hastalıklara karşı korunmanıza yardımcı olur.

uyumak ile ilgili görsel sonucu

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için önemli faktörler;

Su

Hücrelerin iletişim kurmasında, zehirli maddelerin atımında ve tüm vücut sistemlerinin işleyişinde gereklidir. Sağlıklı enerji depolamaya yardım eder. Susuzluk, kanser hücrelerinin çoğalmasına sebep olabilir. Yeterince su içmeyi ihmal etmeyin. Arıtılmış su içiyorsanız mineral eklenebilir.

su içmek ile ilgili görsel sonucu

İşlenmemiş Gıda Tüketimi

Mümkün olduğunca toksinsiz, doğal yemek yiyin (toksinler vücut hücreleri tarafından kullanılmayan şeylerdir, böcek ilaçları dahil.) İşlenmemiş gıda diyeti birçok sistemimizi güçlendirmenize yardımcı olabilir. Doğal beslenme tarzı vitamin ve mineraller açısından çok zengindir. Olabildiğince doğal besinler tüketmeye özen gösterin.

Çiğ Sebze ve Meyve Tüketimi

Yapılan bazı araştırmalar, çiğ sebze ve meyve tüketiminin kanser hücrelerine karşı güçlü bir kalkan görevi sağladığını belirtir. Tüm besin kategorileri arasında bağışıklık sistemini güçlendirmede iyi bir rolü olduğu söylenebilir. Yüksek enzim seviyeleri zararlı bakterileri ve zararlı hücreleri ayırt eder ve böylece bağışıklık sistemi bu zararlıları yok eder. Çiğ besinler, besin değerlerinin, enzimlerin ve proteinlerin %100’ünü korur ve zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir.

Yeşil Yapraklı Bitkiler(Çiğ Olarak)

Yaşam süresini uzatması bilimsel olarak kanıtlanmış yeşillikler asidik pH (hastalık durumu) seviyesini, alkali pH (sağlık durumu) seviyesine çevirir. Kalsiyum, magnezyum gibi doğal minerallerle dolu, antioksidan içeren yeşillikler fitobesin korumasıyla yüklüdür.

Klorofil içeren 5 besin;

Marul, süs lahanası, pazı, ıspanak, maydanoz.

Karoten Zengini Ürünler

Bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynayan besinler arasındadır. Beyaz kan hücrelerinin sayısını ve işlevini arttırır. T3 ve T4 hücrelerini arttırır. Tümörleri küçülten timüsü genişletir. Sağlıklı hücreleri, kanserojen (kansere yol açan) maddelerden korur. A vitaminini işleyen çinko bu yiyeceklerde bulunur.

Karoten içeren besinlere örnek;

Tatlı patates, havuç, ıspanak, kavun, süs lahanası, pancar, yeşillikler, papaya, brokoli, kayısı, mango, şeftali, balkabağı.

Beta-karoten ve A vitamininin yapay formlarını tüketmemekte fayda var.

Elmalar ve Kişniş;

Bu ikisi ağır metalleri (bağışıklık sistemini zayıflatır) uzaklaştırmada çok önemli özelliklere sahiptir. Muhteşem lif kaynaklarıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirecek bir çok güzel besin kaynağı barındırırlar.

Taze Sebze Meyve Suları;

Taze çiğ sebze suyu en konsantre ve kolay ham besin kaynağıdır. Sadece çiğ olduğu için değil, aynı zamanda konsantre besin olduğu için en iyi bağışıklık sistemi güçlendiricisidir. Havuç sıkıldığı zaman karoten ve enzimler bakımından muhteşem bir kaynaktır.

Hayat tarzı faktörü

Günlük hayatınızda yaptığınız değişiklikler sağlığınızı etkiler. Bu faktörler bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için çok önemlidir.

Uyku;

Vücudun en fazla tamir olduğu zamandır. Uyku miktarı direkt olarak gelecek günkü enerji miktarıyla alakalıdır. Güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterince uyumak ve dinlenmek önemlidir.

Egzersiz;

Antikorların tepki süresini arttırır, vücut ısınızı arttırarak makrofajları arttırır, katil T hücrelerine yapışan beta endorfinlerin üretimini tetikler ve onların zararlıları öldürme hızını yaklaşık %63 arttırır. Stresi azaltır. En önemlisi de istenmeyen hücreleri yakalayıp yok eden lenf sistemini harekete geçirir. Vücudun oksijen almasını sağladığı için bağışıklık sistemini güçlendirir (düşük oksijen seviyesi kanser hücresini ve bakterileri arttırabilir), T lenfositlerini uyarır.

Vücudunuzun pH Değeri;

Bağışıklık sisteminin önemli ögelerinden biri vücudumuzun pH değeridir. Alkali yiyecekler ve su, vücutta oluşan fazla asitlerin etkisiz hale getirilmesinde yardımcı olabilir. pH suyun asitlik derecesini gösterir. 0-7 arası asidik, 7-17 ise arası alkali su olarak kabul edilir.

Beta glukan içeren besin tüketimi

Beta-Glukan, ekmek mayası hücre duvarından ekstrakte edilen basit bir polisakkaritdir. Bağışıklık sistemimizin ilk savunmasını yapan makrofajlar (beyaz kan hücreleri) üzerindeki özel yüzeylere bağlanarak, bağışıklık sistemini aktive etmesinden dolayı yıllardır bağışıklık sistemi destekleyici olarak ün kazanmış tamamen doğal bir besin desteğidir. 1.3/1.6 bağ yapılı beta glukan içeren besinler ve takviyeler bağışıklık sisteminizin güçlenmesinde önemli rol oynayabilir.

EMA’lardan (elektromanyetik alan) Korunma;

Ema radyasyonu, özellikle hızlı gelişen teknoloji sayesinde çevremizdedir ve bağışıklık sistemimize saldırır. Tamamen görünmez olduğundan, çevremizi kontrol edene kadar, ne kadar maruz kaldığımızı bilemeyiz.

Düzenli kontrol

Genel sağlık durumunuz ile ilgili kontrollerinizi yaptırmak önünüzü görmeniz bakımından size yardımcı olacaktır.

Diyet Yapmak (oruç tutmak);

Toksinlerin atılmasında, toksin barındıran yağ hücrelerini azaltılmasında, beyaz kan hücrelerinin zararlı bakterileri kırma becerilerini arttırılmasında, IgA, Igm vs IgG (hastalıklarla savaşan imünoglobinler)ın antikor seviyesini arttırılmasında rol oynayabilir. Vücudunuzu hazırlamadan ve yavaş yavaş başlamadan, sadece suya dayalı diyet, oruca başlamayın. Düzenli ve sağlıklı diyet, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Bilinçsizce yapılan diyetler ise bağışıklık sisteminizin çökmesinde rol oynayabilir. Diyet için diyetisyeninizden destek almanızı tavsiye ederiz.

Rahatlama Teknikleri;

Rahatlama teknikleri bağışıklık sistemini güçlendirmek için önemli rol oynar. Stresi azaltarak antikor seviyesini arttırır. Stres, bağışıklık sisteminizi iyi ve kötü yönde etkileyen çok önemli bir faktördür. Stres ve rahatlama hakkında önerilen çözüm genellikle zincir halindedir. Sağlıklı beslenme ve düzenli dinlenmenin ardına gelen meditasyon güzel bir çözüm olabilir.

Gün Işığı;

Kolon kanserine karşı koruma sağlamayı da kapsayan birçok anti kanser özelliği taşıyan katil T hücrelerini ve D3 vitaminini arttırır. Çok azı veya fazlası bağışıklık sistemini zayıflatır.

Gülmek;

Bağışıklık sistemini güçlendirip antikor sayısını arttırdığı görülmüştür.

Tutum;

Vücut hücreleri umut ve motivasyonu akıldan alır. Pozitif tutum ve pozitif kelimelerin öneminin sebebi, pozitif tutumun gerçekten de bağışıklık sistemini güçlendiriyor olmasıdır
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.