Kıbrıs'ta Maraş açılımı

Modern mimarisi ile dünyanın en lüks turizm merkezlerinden birisiydi. 6,5 km uzunluğundaki deniz kıyısında boydan boya uzanan Maraş’ın, 1970’lerde tüm adada bulunan otellerin yarısından fazlası oranında oteli bulunuyordu.

Bir zamanlar turizm ve mimarinin cenneti olan Maraş, dünya starları ve zenginlerinin uğrak noktalarından birisiydi. Savaş çıkmadan önce dünyanın varlıklı insanlarının uğradığı bu yere Marliyn Monroe, Richard Burton, Raquel Welch, Brigitte Bardot’dan Sophia Loren’e kadar birçok ünlü isim uğradı.

Şehirde 3000 civarı büyüklü küçüklü ticari iş yeri, 99 eğlence merkezi, 25 müze, 24 sinema ve tiyatro, 21 banka, 2 spor tesisi, 45 otel, 60 apartman otel (toplam 10.000 üzeri yatak kapasitesi) vardı.

Bu bölge tek başına özellikle 1973 yılında bütün Kıbrıs’ın turizm sektöründeki toplam gelirinin %53,7’sini sağlıyordu.