PİYASALAR

  • BIST 1008871.741.76%
  • ALTIN2240.967-0.15%
  • DOLAR32.3170.1%
  • EURO35.103-0.3%
  • STERLİN41.052-0.26%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kamu-Sen'den AK Partili Elitaş'a 3600 Ek Gösterge ziyareti
Kamu-Sen'den AK Partili Elitaş'a 3600 Ek Gösterge ziyareti

Kamu-Sen'den AK Partili Elitaş'a 3600 Ek Gösterge ziyareti

Türkiye Kamu-Sen Heyeti Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'a ziyaret gerçekleştirerek 3600 Ek Gösterge konusundaki görüşlerini paylaştı.

A+A-

Genel başkan Önder Kahveci ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Ek gösterge düzenlemesine ilişkin kanun değişikliği tasarısı TBMM Genel Kurul gündemine geldi. Girişimlerimiz sonucunda 3600 ek gösterge uygulamasının kapsamı çok sayıda unvan için genişletilmiş olsa da şefler, programcı ve çözümleyiciler, yüksek tekniker ve teknikerler, kontrolörler, VHKİ ve yükseköğrenim mezunu memurlar gibi pek çok kamu görevlisinin de ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması gerekiyor.

Ya da bu çalışanlarımızın tazminat yansıtma oranları yükseltilmeli ve emekli maaşlarında artış sağlanmalı. Dün siyasi partilerin temsilcileri ile görüşmüştük. Bugün ise Ak Parti Grup Başkan Vekili Sayın Mustafa Elitaş’la bu konudaki görüşlerimizi paylaştık. Aksaklıkları gidermek için iki ayrı kanun teklifi hazırladık ve alternatifli olarak kendilerine sunduk.

Birinci teklifimizde Genel İdare Hizmetleri ve Teknik Hizmetler Sınıfında 1. dereceye yükselmiş bütün kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin ek gösterge rakamlarının 2200 olarak belirlenmesi yer alıyor. İkinci teklifimizde ise ek göstergesi 3600’ün altında kalan tüm kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranlarının 40 puan artırılması var.

Her iki teklifimiz de düzenlemenin son hali ile 3600 ek gösterge uygulamasından faydalanamayan ve yapılacak ek gösterge düzenlemesinde maaşlarında sınırlı bir artış yaşanacak olan tüm personeli kapsayacak ve tatminkâr bir artış sağlayacak şekilde hazırlandı.

Tasarı bu haliyle yasalaşsa bile yürürlük tarihi Ocak 2023 olduğundan aksaklıkları düzeltmek için önümüzde 6 ay gibi bir süre bulunuyor. Yapacağımız çalışmalarla Ocak 2023’te, eksiklik ve aksaklıkları tamamlanmış, bütün kamu çalışanlarını kapsayacak bir düzenlemenin hayata geçeceğine inanıyorum.

Türkiye Kamu-Sen olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ek gösterge konusunun takipçisi olacağız. Düzenlemenin bütün kamu çalışanlarını mutlu edecek şekilde hayata geçirilmesi için çalışacak, bu yolda her türlü mücadeleyi vereceğiz.

Kaynak: Sendika Bülteni

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.