PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kahve insanın ömrünü uzatıyor
Kahve insanın ömrünü uzatıyor

Kahve insanın ömrünü uzatıyor

Her şey kararında olduğunda güzel. Buradan yola çıkarak kararında tüketilen kahvenin ömrünüzü uzatacağını söyleyebilirim size. Uzmanlar araştırmış bulmuş; kahve içmek insanın ömrünü uzatıyor. Tabii nasıl ve ne kadar içtiğiniz önemli…

A+A-

Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü'nde çalışan uzmanların yaptığı araştırma ve açıklamalara göre, kahve sanıldığı gibi kötü bir alışkanlık değil. 200.000 sağlık çalışanı üzerinde 30 sene boyunca yapılan bilimsel araştırmaya göre; günde 3 – 5 kupa kahve içenler içmeyenlere oranla kalp, şeker, Parkinson gibi hastalıklardan ölme riski yüzde 15 daha az.

“Bu etki erkeklerde yüzde 12, kadınlarda yüzde 16 olarak tahmin ediliyor.”

Bilim adamlarına göre, kahve vücuttaki iltihaplanmayı azaltıyor ve kan şekerini düzenliyor. Ayrıca kahvenin antioksidan olduğu da biliniyor.

Bunun yanında ruhsal açıdan da kahve eşsiz bir ilaç. Çünkü depresyon riskini yüzde 20, intihar riskini de yüzde 53'e kadar düşürüyor.

Tabii günde 5 kupadan fazla tüketimi de riskli. Çünkü bu da anksiyeteye sebep

oluyor.

kahvenin olumlu etkileri var. Ancak mesela kremalı kahvelerden kaçarak kilo almayı engelleyebiliriz. Bu yüzden içilen kahvenin şekersiz ve sütsüz olması en sağlıklısı. Ayrıca günde 3 kupadan fazla da içilmemeli…

Ajanslar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.