İmzalar atıldı! Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin ise en büyüğü olacak...

Atatürk Üniversitesi (ATAÜ) ile Işık Üniversitesi arasında Türkiye'nin en büyük çaplı ve ilk kırmızı ötesi teleskobuna sahip olacak Doğu Anadolu Gözlemevi'nin (DAG) hayata geçirilmesinde rol oynayacak bilimsel ve eğitsel çalışmalar alanında 2 protokol imzalandı.

Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ATAÜ Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) ile Işık Üniversitesi Optomekatronik Araştırma ve Uygulama Merkezi (OPAM) arasında uzay bilimleri ve teknolojileri, iletişim ve mühendislik gibi DAG'ın hayata geçirilmesinde rol oynayacak ortak projeleri kapsayan geniş ölçekte iki protokol imzalandı.

Protokollerin imzaları, ATAÜ Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ATASAM Müdürü Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak ile FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş ve OPAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Onur Keskin tarafından atıldı.