PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Geylan'dan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' açıklaması
Geylan'dan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' açıklaması

Geylan'dan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Ali Kaplan Elazığ Şube’nin hizmet binasının açılış törenine katıldı. Açılışta, Elazığ Valisi Sayın Ömer Toraman, MHP İl Başkanı Semih Işıkver ve bölge şube başkanları da katıldı.

A+A-

Genel Başkan Geylan ve beraberindeki heyet, Elazığ’da İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ü ziyaret etti. Ayrıca Bahçelievler İlkokulu’nda da öğretmenler ile sohbet etti. Öte yandan Genel Başkan Kanal Fırat ve Kanal 23 TV’ye de katıldı.

Açılış programında bir konuşma yapan Elazığ Şube Başkanı Talat Efe, “Elazığ şube yönetimi olarak en büyük hedefimiz kendimize ait olan bir hizmet binasının satın alınmasıydı. Allah bunu nasip etti.” dedi.

Açılış töreninde konuşan Genel Başkan Talip Geylan, Elazığ Şube’nin yeni hizmet binasının hayırlara vesile olmasını dileyerek şunları söyledi: “Türk Eğitim-Sen olarak üyelerimizden aldığımız güç ve sorumluluk ile en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. 1992 yılından bu tarafa eğitim çalışanlarının hak ve kazanımları noktasında verdiğimiz mücadele ile bugünlere geldik. Eğitim çalışanlarının her sorununu gündeme taşıdık. Sorunların üstesinden gelmek için gece gündüz demeden alanlarda yer aldık. Ülkemizin her bir köşesinde şube ve yönetimlerimiz ile eğitim çalışanlarını yalnız bırakmadık. Her biri bizim için çok kıymetli üyelerimizin başını hiç ama hiç yere eğdirmedik. Türk Eğitim-Sen olarak kararlıyız, inançlıyız. Başta Şube Başkanımız Talat Efe olmak üzere hizmet binamızın açılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. ” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili verilen sözlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Genel Başkan Talip Geylan, “Bilindiği gibi, geçmişten günümüze yaşamış olduğumuz tecrübeler göz önünde bulundurulduğunda artık Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir ihtiyaç olduğu çok aşikardır. 2023 Eğitim Vizyonu Belgesinde de Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılması için çalışmalar yapılacağı belirtilmişti. Ancak gelinen noktada henüz bir gelişme bulunmamaktadır. Peki Öğretmenlik Meslek Kanunun da neler olmalı? Meslek Kanunu öğretmenlerimizin mevcut haklarını korunmalı ve güvence altına almalıdır. Öğretmenlerin yetiştirilmesi, istihdamı, atama ve yer değiştirmeleri, çalışma şartları, mali, sosyal ve özlük hakları konularında iyileştirmeler yapılmalıdır. Bunun yanı sıra eğitim çalışanlarına şiddete yönelik harekete geçilmelidir. Şiddete karşı yapanın yanına kar kalmayacak şekilde kanuni düzenlemeler getirilmelidir. Daha önce Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hayata geçirilmesi için 7,2 milyar TL'ye tekabül eden bir ek bütçeye ihtiyaç duyulduğu ifade edilmişti. Sanırım gecikmenin asıl nedeni bu olsa gerek. Ancak her zaman söylüyoruz; eğitimde tasarruf olmaz. Huzurlu öğretmen demek, verimli eğitim hizmeti ve dolayısıyla eğitimde daha başarılı olmak demektir. Hatırlanacağı gibi Türk Eğitim-Sen olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılması için imza kampanyası da düzenledik.  Bu nedenle hükümet verilen sözü yerine getirmelidir. Öğretmenlerimiz hiçbir kaygıya düşmesin. Öğretmenlik Meslek Kanunu hayata geçirilene kadar konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

3600 ek gösterge hakkında da açıklamalarda bulunan Genel Başkan Talip Geylan, ek gösterge konusunun bir türlü çözüme bağlanamayan,  uzayıp giden bir hal aldığını kaydetti. Geylan, “Kamu çalışanları büyük bir umut ile ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesini bekliyor. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan 2018 seçimler öncesinde dört meslek gurubu için (polis, hemşire, öğretmen, din görevlisi) ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağını duyurmuştu.  Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen bu uygulamanın güzel olduğunu ancak yetersiz olduğunu söylemiştik. Daha önce de defalarca dile getirdiğimiz üzere ek gösterge uygulaması bütün memurları kapsayacak şekilde yeniden ele alınmadan ve yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmeden yapılacak her türlü düzenleme eksik kalacak ve  yeni adaletsizlikler doğurmaktan öteye gidemeyecektir.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan 3600 meselesini çözüme kavuşturacaklarını bildirdi. Bunun bir an önce Türkiye Kamu-Sen’in TBMM gündeme getirdiği ve Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmeyi bekleyen teklifindeki gibi hayata geçirilmesini istiyoruz. 3600 ek gösterge düzenlemesi gerçekleştirildiğinde, emekli olacak önemli sayıda atama bekleyen öğretmenimize de yeni bir fırsat oluşturulacaktır.” şeklinde konuştu.

SENDİKABULTENİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.