PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyarbakır açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyarbakır açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyarbakır açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, Diyarbakır'daki terör saldırısı için "Ciddi manada çılgınlık bunlarda söz konusu" açıklamasını yaptı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyarbakır'daki terör sladırısıyla ilişkin soruya Erdoğan, "Ne olursa olsun bu mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz. Sonunda inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ordusuyla polisiyle jandarmasıyla güvenlik güçleriyle bu işten galip çıkacaktır." ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet olarak Diyarbakırdaki annelerin yanındayız

Üçlü Suriye zirvesi

Rusya ve İran'ın katılımıyla gerçekleşecek üçlü zirveyi de değerlendiren Erdoğan, "Ankara'da yapacağımız bu zirveyle beraber ağırlıklı olarak İdlib'deki gelişmeleri ele alacağız. İdlib'deki gelişmelerde de gözetleme noktaları dahil olmak üzere bunlardaki gelişmeler ve buradaki terör örgütleriyle verilen mücadele, bunları ele almak suretiyle bu süreci devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

"Devlet olarak Diyarbakır'daki annelerin yanındayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu annelerin duruşu sıradan bir olay değil. Tabii burada canı yanan anneler. Yani evlat acısı nedir, bunu anneler gayet iyi bilir. Bu iş adeta serbest bırakılmış olsa burada öyle 28 aile filan değil belki binlerce aile orada olacak. Biz devlet olarak Diyarbakır'daki annelerin yanındayız. Süreci takip ediyoruz." açıklamalarında bulundu.

 

 

"Şu anda ABD beklediğimiz tavrı sergilemiyor"

"Fırat'ın doğusunda Amerika ile şu anda karşılıklı olarak helikopterlerimiz hep birlikte lojistik olarak bir hava harekatı yürütüyorlar. Burada terör örgütü PYD/YPG bunlara karşı Amerika'nın tavrını çok önemsiyoruz. İstediğimiz tavır var mı? Şu anda istediğimiz tavır yok."

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.