PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Çocuğunuzun iştahını arttıracak 9 ipucu!!
Çocuğunuzun iştahını arttıracak 9 ipucu!!

Çocuğunuzun iştahını arttıracak 9 ipucu!!

Ebeveynlerin sıkça karşılaştığı sıkıntılar arasında çocuğumun iştahını nasıl arttırabilirim telaşı bulunuyor.

A+A-

Yeni doğan bebeklerden başlayarak iştah açmanın ne şekilde olacağına dair bilgi vereceğiz. Yapmanız gereken en önemli şey, ek besinlere geçmekte aceleci davranmamak olacak. Bunun için mutlaka doktorunuzla iletişim halinde olmalısınız. Ayrıca biberon ile besleme olayı da çocuğunuzun iştahını kapatabilir. İlk zamanlar onu emzirmeye dikkat etmelisiniz. Elbette bu konuyla ilgili en doğru şekilde doktorunuz verecektir.

Siz de Onunla Birlikte Yemek Yemelisiniz

Çocuğunuz hayatta ilk olarak sizleri rol model alacaktır. Bu sebeple ailelerin ne yediği, ne zaman yediği önemlidir. Çocuğunuzun iştahını arttıracak 9 öneri arasında, mutlaka sizin de onunla birlikte yiyerek onun yemek yemesine teşvik edici davranmanız gerektiği yer almalıdır. Bu sayede çocuğunuz da sizinle birlikte yemek yiyecektir.

Kendisinin Yemesine İzin Verin

Çocuklar çoğu zaman masada çatal bıçağı kendisi kullanmak ister. Ona izin verin. Eğer istekli olduğu noktada onu nasıl yemek yemesine dair zorlarsanız, yemek saatlerinin onun için bir kabus olmasına yol açabilirsiniz. Bırakın, en azından bu alışkanlığı edinene kadar istediği şekilde yemek yemesine izin verin. Sonrasında zaten sizin yemek yediğiniz şekilde yemeye alışacaktır.

kendi-yiyen.jpg

Yemekten 1 Saat Önce Sıvı Tüketimini Önleyin

Yemeğe az bir süre kala sıvı tüketilirse, direkt olarak çocuğunuzun iştahının kapanmasına neden olursunuz. Bunun için mutlaka yemek yemesine 1 saat kala sıvı tüketmesine izin vermeyin. Midesinin yemek saatinde sıvı ile dolmasının önüne geçin. Bu sayede yemek yemeye çok daha istekli olacak.

Ödüllendiren Bir Sistem Kullanın

Onu yemek yemeye teşvik etmek için oluşturmuş olduğunuz bir ödül sistemi olsun. Bu sistem sayesinde, onun çok sevdiği bir oyuncakla daha uzun süre oynamasına izin vermek gibi ödüller belirleyerek yemek yeme alışkanlığı kazanmasını sağlayabilirsiniz.

Öğünleri Kaçırmamaya Dikkat Edin

Yemek yemek hem yetişkin hem de çocukların için bir düzen işi. Çocuğumun iştahını arttırmak istiyorum diyorsanız, gün içinde tüm öğünleri dikkatle hazırlayın. Onun hiçbir öğünü atlamasına müsaade etmeyerek, yemek alışkanlığı kazandırın.

Şekerli – Kolalı – Hazır Gıdalardan Uzak Durun

Eğer çocuğunuz sizin istediğiniz sağlıklı gıdaları yemiyorsa, boğazından bir şey geçesin diyerek yemeyi tercih ettiği abur cuburları yemesine izin vermeyin. Onun yerine farklı yiyecekleri önerin. Çocuğunuzun iştahını arttıracak şeyler arasında, mutlaka abur cuburun azaltılması olacaktır. Buna dikkat ettiğiniz sürece en kısa sürede çocuğunuzun yemek yeme düzeninin istediğiniz şekilde olmasını sağlayabilirsiniz.

abur-cubur.jpg

Yemekten Zevk Alacağı Sunumlar Yapın

Yemeyi sevmediği gıdaların tüketimini neşeli sunumlarla sağlayabilirsiniz. Eğer yumurta yemekten ya da süt içmekten hoşlanmıyorsa, sevmesini sağlayacak şekilde hazırlayın. Sonrasında birkaç tüketimin ardından yemeye içmeye alışık hale gelecektir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.