PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bolu Belediye Başkanı Özcan'a tepkiler dinmiyor
Bolu Belediye Başkanı Özcan'a tepkiler dinmiyor

Bolu Belediye Başkanı Özcan'a tepkiler dinmiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın AK Partili kadın meclis üyesine yönelik sözlerine çok sert tepki gösterdi. Bakan Yanık, Özcan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

A+A-

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi toplantısında AK Partili meclis üyesi Hacer Çınar’ı hedef alarak, "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Yanık'tan sert tepki

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın AK Partili kadın meclis üyesine yönelik sözlerini eleştirerek, "Tanju Özcan’ın sıradanlaşan ırkçı ve cinsiyetçi sözleri CHP’nin halka yaklaşımını hepimize tekrar hatırlattı" dedi.

Bakan Yanık şu ifadelere yer verdi:

“Bolu Belediye Meclisi'nde ahlaksız sözlerle saldırıya uğrayan Hacer Çınar’ın yanındayım. AK Parti teşkilatlarındaki kadınların gücünü ve meşruiyetini bu şekilde baltalamanıza izin vermeyeceğiz. Sürecin hem hukuki açıdan hem de siyasi açıdan takipçisi olacağım. Bu sözlü taciz CHP'nin herhangi bir ilkesine veya bizzat Kemal Kılıçdaroğlu'nun ahlak ilkelerine takılmıyor mu? Yoksa dilinizden düşürmediğiniz ‘kadın hakları’ sizin için sadece siyasi bir malzemeden mi ibaret? Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sıradanlaşan ırkçı ve cinsiyetçi sözleri CHP’nin halka yaklaşımını hepimize tekrar hatırlattı.”

Ömer Çelik de tepki göstermişti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Tanju Özcan'a tepki göstermişti.

Çelik açıklamasında, ''Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kadın meclis üyemize dönük ahlaksız ve çirkin ifadelerini lanetliyoruz. Bu çirkin saldırı tüm kadınları hedef alan bir ahlaksızlıktır. Siyasi ve hukuki olarak gereğini yapacağız.'' diye tepki göstermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.