PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Akigolar, Fenerbahçe'ye acımadı!
Akigolar, Fenerbahçe'ye acımadı!

Akigolar, Fenerbahçe'ye acımadı!

Spor Toto Süper Lig'in 15.haftasında Fenerbahçe, Akhisarspor'a 3-0 mağlup oldu. Deplasmanda 3 puan daha bırakan sarı lacivertliler 15 haftada sadece 14 puan toplayarak averajla 16.sıraya geriledi. Fenerbahçe tarihinde ilk kez bir haftayı düşme potasında tamamladı.

A+A-

Fenerbahçe Akhisar’da dibe vurdu… Ligde son 9 maçta sadece 1 galibiyet alabilen sarı lacivertliler Akhisar’a da 3-0 mağlup oldu. Üst üste 2.deplasmanından da puan çıkaramayan Fenerbahçe, Akhisar’a da geçilerek averajla 16.sıraya kadar geriledi.

Cihat Arslan’ın ekibi Akhisarspor seyircisi önünde maça çok iyi başladı. 26’da Bokila ile öne geçen yeşil siyahlılar Fenerbahçe’nin maça ortak olmasına izin vermedi. 79’da Josue ile bir topu da direkten dönen ev sahibi 82’de Manu ile durumu 2-0 yaptı.

90+4’te Regaten ile 3.golü bulan ve son noktayı koyan Akhisar 3 puanın sahibi oldu. Bu sonucun ardından puanını 16 ‘ya çıkaran Akhisar Fenerbahçe’yi geçerek 13.sıraya yükseldi.

Fenerbahçe ligde ilk devrenin bitimine 2 hafta kala çok ağır bir yenilgi aldı. Haftaya Kadıköy’de Erzurumspor ile karşılaşacak Fenerbahçe ilk devrenin son maçını deplasmanda Antalya ile oynayacak.

a1-003.jpgaaaa-004.jpg

Akhisarspor 3 - 0 Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle

AKHİSARSPOR - FENERBAHÇE MAÇI CANLI ANLATIM

AKHİSARSPOR 3 - 0 FENERBAHÇE 

MAÇ BİTTİ! Akhisarspor, kendi sahasında Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti.

95' GOL! Sağ kanattan içeri gönderilen top sonrası önünü boşaltan Regattin sol ayağının içiyle şık bir vuruş yaptı ve topu ağlara yolladı: 3-0

93' Sağ kanattan ilerlemek isteyen Serginho'yu faulle durduran Benzia sarı kart gördü.

91' Slimani ceza alanında topu almak isterken Miguel Lopes'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakemin devam kararı verdiği bu pozisyon için VAR incelemesi yapılıyor.

89' Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

88' Josue'nin kullandığı serbest vuruşta barajın hemen yanından geçen top auta çıktı.

87' Oyuncu Değişikliği Hélder Jorge Leal Rodrigues Barbosa Kadir Keleş

85' Akhisarspor tribünleri gol sonrası büyük bir coşku yaşıyor. Teknik Direktör Cihat Arslan ve oyuncular da bu coşkuya ortak oluyor.

83' Hasan Ali'nin ceza alanı dışından şutunda köşeye doğru giden topu kaleci Fatih son anda direk dibinde kontrol etti.

82' GOL! Savunma arkasına gönderilen topu kafayla önüne alan Elvis Manu sol çaprazdan içeri sokuldu ve karşı karşıya pozisyonda yerden bir vuruşla topu ağlara yolladı: 2-0

78'Oyuncu Değişikliği Mehmet Topal İsmail Köybaşı

76' Fenerbahçe'de İsmail Köybaşı oyuna girmek üzere kenara geldi.

73' Hasan Ali bir kez daha ileri çıktı. Onun pasında bomboş kalan Benzia ceza alanı ön çizgisinden vuruşunu yaptı, top savunmadna döndü.

71' TEHLİKE! Sol kanattan ceza alanına sokulan Hasan Ali'nin şutunda savunmadan dönen topu Mehmet Ekici sert bir vuruşla kaleye yollamak istedi, savunma bir kez daha topa siper oldu.

70' Oyuncu Değişikliği Onur Ayık Adrien Regattin

69' Akhisarspor'da Jeremy Bokila yerini Elvis Manu'ya bıraktı.

67' YAN AĞLARDA! Mehmet Ekici'nin serbest vuruşunda barajın yanından geçen top yan ağlarda kaldı.

67' Sarı Kart Josué Filipe Soares Pesqueira

64' Fenerbahçe bu serbest vuruşu etkili kullanamadı. Top kaleci Harun'a kadar geldi.

63' Ceza alanına doğru ilerlemek isteyen Hasan Ali, Serginho'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçe hafif sol çaprazdan, kaleye yaklaşık 30-35 metrelik mesafeden serbest vuruş kazandı.

62' Akhisarspor tüm hatlarıyla savunmaya çekildi. Fenerbahçe baskı kurmaya çalışıyor.

61' Mehmet Ekici'nin şutunda savunmadan dönen topu Slimani geriye bıraktı, Hasan Ali'nin vuruşunda top kaleci Fatih'te kaldı.

60' Maçta son yarım saate Akhisarspor'un üstünlüğüyle giriliyor.

57' İkinci yarıda tempo oldukça düşük. 

57' Fenerbahçe'de Şener Özbayraklı yerini Yassine Benzia'ya bıraktı.

55' Akhisarspor'un Josue'yle rakip yarı alanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içindeki Sissoko kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

54' Bu sezon Süper Lig'de en fazla gole sebep olan hata yapan isim Harun Tekin (3).

53' Mehmet Ekici'nin ceza alanı dışından derinlemesine nefis pasına içerideki Slimani hareketlendi, onun dokunuşunda top yandan auta çıktı.

51' Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Şener ortaladı, arka direkte bomboş durumdaki Isla'dan önce savunma ters bir vuruşla topu kornere yolladı.

50' Bu kez Eljif rakip sahada topu kaybetti, hızla topu taşıyan Bokila ceza alanına girmeden şutunu çekti. Üstten aut...

48' KAÇTI! Fenerbahçe'nin çıkarken yaptığı top kaybı sonrası Onur Ayık ceza alanına sokuldu ve çaprazdan boş durumda sert vurdu, top yan ağlarda kaldı.

47' Fenerbahçe ikinci yarıya baskıyla başlamak istiyor.

46'  Bu sezon Süper Lig'de geriye düştüğü maçlarda Fenerbahçe'den (6 puan; Bursaspor ve Sivasspor ile eşit) daha fazla puan toplayan tek takım Antalyaspor (10 puan).

45' Akhisar'da ikinci yarı başladı!

DEVRE! Maçta ilk yarı sona erdi. Akhisarspor, Fenerbahçe karşısında soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gidiyor. İkinci yarı yeniden birlikte olacağız...

43' İlk yarının son anlarında Fenerbahçe tüm hatlarıyla rakip ceza alanı çevresine yerleşti. Slimani'yle duvar pası yapmak isteyen Mehmet Ekici'nin gönderdiği top kaleci Fatih'te kaldı.

41' Mehmet Ekici'nin uzaktan denemeleri sürüyor. Yaklaşık 40 metreden şutunda top bu kez farklı şekilde üstten auta gitti.

40' KALEYE DOĞRU! Taç çizgisi önünden kazanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici'nin ortaladığı top doğrudan kaleye yöneldi ve kale alanı içinde sekerek yandan dışarı çıktı.

39' Sol kanattan son çizgiye inmek isteyen Hasan Ali, Onur'un müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçe duran top şansı yakaladı.

38' Bu anlarda tempo bir hayli düştü. Karşılıklı top kayıplarının da bunda etkisi var. 

37' Akhisarspor'da Josue ceza alanı dışından vzrdu, top çerçeveyi tutmadı. Aut...

35' Şener'in tedavisi tamamlandı, oyun kaldığı yerden devam ediyor.

35' Fenerbahçe'de Şener Özbayraklı rakip sahadaha Josue'yle girdiği ikili mücadele sonrası kalkamadı. Onun tedavisi için top dışarı atıldı.

33' Mehmet Ekici'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruş sonrası ceza alanı içindeki Isla vuruşunu yaptı, top çerçeveyi bulmadı.

33'Akhisarspor'da Helder Barbosa, Isla'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

31' Jeremy Bokila bu sezon Süper Lig'de forma giydiği ikinci maçta ikinci golünü attı (48 dakika); geçtiğimiz hafta Yeni Malatyaspor karşısında da gol atmayı başarmıştı.

30' Maçın üçte birlik dilimi Akhisarspor'un üstünlüğüyle geçiliyor.

30' Akhisarspor önde baskıyı sürdürüyor. Fenerbahçe istediği gibi pas yapamıyor.

28' Fenerbahçe'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Slimani vuruşunu yaptı ancak etkili olmadı.

27' Akhisarspor taraftarı golle birlikte tribünlerde büyük coşku yaşamaya başladı.

26' Jeremy Bokila, Yeni Malatyaspor'un ardından Fenerbahçe ağlarını da sarsarak bu sezon ligdeki ikinci golünü kaydetti.

26' GOL! Sağ çaprazda topu alan Serginho ceza alanı dışından sert vurdu, yerden giden topu Harun sektirdi. Kale alanı içindeki Bokila topu tamamladı ve ağlara yolladı: 1-0

21'Vrsajevic sağ kanattan ortaladı, arka tarafa açılan topa Güray gelişine vurdu. Top savunmaya çarpıp kornere çıktı.

20' Maça baskılı başlayan Fenerbahçe bu bölümde oyundan tamamen düştü. Kontrol Akhisarspor'a geçti.

19' Maçta ilk 20 dakika golsüz eşitlikle geçiliyor.

19' Fenerbahçe'de sakatlık problemleri sürüyor. Bu kez Mehmet Topal topsuz alanda kendisini yere bıraktı ancak tedaviye ihtiyaç duymadan tekrar ayağa kalktı.

17' Josue sağ kanatta buluştuğu topla içeri kat etti, ceza alanına girmeden çektiği şutta top yandan auta çıktı.

17' Akhisarspor bu bölümde oyuna ortak olmaya başladı. Yeşil-siyahlılar özellikle Güray'ın kanadından çok sayıda atak geliştiriyor.

15' Kaleci Fatih'in uzun pasıyla savunma arkasında topu alan Bokila için ofsayt bayrağı kalktı.

15' Karşılıklı top kayıplarının sayısı bu anlarda artmaya başladı. 

13' Akhisarspor ön alanda top tutmakta zorlanıyor. Oyun daha çok ev sahibi ekibin yarı sahasında oynanıyor.

12' Fenerbahçe'de bu kez Neustadter hafif bir sakatlık yaşadı ancak tedaviye ihtiyaç duymadan ayağa kalktı.

10' Maçta ilk 10 dakika golsüz eşitlikle geçiliyor. Oyunun kontrolü daha çok Fenerbahçe'de.

9' MUTLAK GOL KAÇTI! Fenerbahçe çok organize geldi. Slimani'nin derinlemesine pasıyla sol kanattan savunma arkasına sarkan Hasan Ali yerden ortaladı, boş durumdaki Eljif'in penaltı noktası üzerinden gelişine vuruşunda top üstten auta gitti.

8' Güray Vural sol kanattan kale alanına doğru çok sert bir orta kesti, Onur ve Bokila'dan önce çıkan Harun topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.

7' Bu arada Fenerbahçe'de Hasan Ali yaptığı orta sonrası bir sakatlık yaşadı. Tedavisi saha kenarında yapılacak.

6' Fenerbahçe özellikle sol kanattan Hasan Ali'nin bindirmeleriyle tehlike yaratmaya çalışıyor.

5' Fenerbahçe'nin rakip yarı alanın ortalarından kazandığı serbest vuruşta Mehmet Ekici doğrudan kaleyi denedi, yerden giden top kaleci Fatih'te kaldı.

3' Fenerbahçe bu kez sol kanattan geldi. Hasan Ali'nin ortasında Slimani kafayı vurdu, üstten auta giden top öncesi ofsayt bayrağı da havadaydı.

2' MÜTHİŞ POZİSYON! Ani gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Ekici uzak mesafeden sert vurdu, savunmadan da seken topu kaleci Fatih son anda çeldi. Devamında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

1'Etkili paslaşmalarla ileri çıkan Akhisarspor'da Güray Vural sol çaprazdan şutunu çekti, top kaleci Harun'da kaldı.

İlk düdük çaldı ve maç başladı!

Maçın ilk düdüğü ile birlikte olacağız....

İŞTE İLK 11’LER:

Akhisarspor: Fatih, Vrsajevic, Lopes, Caner, Güray, Sissoko, Serginho, Josue, Barbosa, Onur, Bokila

Fenerbahçe: Harun, Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Isla, Mehmet Topal, Barış Alıcı, Mehmet Ekici, Eljif Elmas, Slimani

Spor Toto Süper Lig'in 15. Hafta mücadelesinde FenerbahçeAkhisarspor iler karşılaşacak. Daha önce Akhisarspor'un evinde oynanan 6 maçtan 3 galibiyet alan Sarı Lacivertliler, 3 mücadeleden ise mağlubiyetle ayrıldı. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'yi hem içerde hem de dışarda mağlup etmeyi başaran tek takım olarak kayda geçen Akhisarspor, bu başarısını sürdürmek için sahaya çıkacak. İşte, Akhisarspor Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda sorusunun cevabı ve mücadele öncesinden bazı bilgiler....

FENERBAHÇE AKHİSARSPOR MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Spor Toto Süper Lig'in 15. Hafta mücadelesinde Akhisarspor, Fenerbahçe'yi ağırlayacak. 9 Aralık Pazar günü saat 19.00'da oynanacak olan mücadele Bein Sports HD 1 kanalından canlı izlenebilecek. Karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetirken, yardımcılıklarını ise Asım Yusuf Öz ve Mehmet Kısal üstlenecek.

İki takım arasında geride kalan 12 maçta Fenerbahçe 6, Akhisarspor 5 galibiyet aldı, bir karşılaşma da berabere sonuçlandı. 

Sarı-lacivertlilerin 23 golüne, yeşil-siyahlılar 16 golle yanıt verdi. 

SON 3 RESMİ MAÇI AKHİSARSPOR KAZANDI 

Akhisarspor, Fenerbahçe ile geçen sezon yaptığı 3 resmi maçı da kazandı. 

Süper Lig'deki maçlarda evinde 1-0, deplasmanda da 3-2'lik skorlarla galip gelen yeşil-siyahlılar, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Diyarbakır'daki finalde rakibine 3-2 üstünlük kurarak tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürdü.

MANİSA'DAKİ MAÇLAR 

İki takım Akhisarspor'un ev sahipliğinde ligde 7. kez karşılaşacak. 
Manisa 19 Mayıs Stadı'nda yapılan 6 maçta iki takım da üçer galibiyet elde etti, ev sahibi ekip 8, Fenerbahçe 9 kez gol sevinci yaşadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.