PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Afrikalıları Suya Kavuşturdu
Afrikalıları Suya Kavuşturdu

Afrikalıları Suya Kavuşturdu

Sakarya'da yaşayan Makbule Sütçü, eşinin de desteğiyle evinin bahçesinde yetiştirdiği ürünlerden kazandığı parayı 13 yıl biriktirerek Afrika'da su kuyusu açtırdı.

A+A-

Sakarya'nın Karakamış Mahallesi'nde eşi Halil Sütçü ile yaşayan 74 yaşındaki Makbule Sütçü, 13 yıl önce Afrika'da bir su kuyusu açtırmaya karar verdi. Amacına ulaşmak için evinin bahçesinde yetiştirdiği mısır ile çeşitli sebze ve meyveleri satarak, ayrıca yorgan dikerek kazandığı parayı biriktirdi. Sütçü, 13 yılda biriktirdiği yaklaşık 30 bin lirayla yaklaşık bin kişinin yaşadığı Orta Afrika ülkesi Çad'ın Massakori şehrinde su kuyusu açtırdı.

afrikanincansuyu.jpg

Su kuyusunun açılma anını izleyen Sütçü, gözyaşlarına hâkim olamadı. Makbule Sütçü, bahçesinde yetiştirdiği mısır ve çeşitli sebze, meyveleri satarak hayır işleri yapmaya çalıştığını söyledi. Sattığı ürünlerin parasıyla yardıma muhtaç yetimlere de bakmaya çalıştığını anlatan Sütçü, "Afrika'da bir su kuyusu açtırmaya karar verdim. 13 yılda yaklaşık 30 bin lira biriktirdim. Allah'a şükür bunu başardım. Parayı zorluklarla biriktirdim, hasta oldum, ameliyat oldum ama vazgeçmedim. Çok hırslıydım ve Allah bana yardım etti" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.