PİYASALAR

  • BIST 1009716.770%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 40 çeşit temizlik malzemesi üretilen okul 4.5 milyon TL ciro yaptı
40 çeşit temizlik malzemesi üretilen okul 4.5 milyon TL ciro yaptı

40 çeşit temizlik malzemesi üretilen okul 4.5 milyon TL ciro yaptı

Türkiye Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üretim yaptığı çoğunluğu temizlik malzemesinden oluşan ürünlerle 4.5 milyon TL ciro yaparak döner sermayeden en fazla payı alan Türkiye'de 3. okul oldu.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları, bünyesinde gerçekleştirilen döner sermaye faaliyetlerine ilişkin veriler açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde 2017 yılı içerisinde yapılan üretimlerden 217 milyon liralık gelir elde edildi.

Verilere göre; Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 4 milyon 539 bin 865 TL döner sermaye geliri elde ederek Türkiye’de üçüncü oldu.

Cirosunu iki katına çıkardı

Samsun, diğer okullarıyla birlikte genel ortalamada 7. sırada yer aldı. Türkiye Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi döner sermayesine en fazla katkıyı, 40 çeşit temizlik ürününün yapıldığı, yüzde 70 oranla kimya bölümü verdi. Geri kalanı ise yüzde 25 elektrik, yüzde 5’ini ise ahşap bölümü oluşturdu. 8 ile temizlik ürünü gönderen kimya bölümü bir önceki yıla göre cirosunu iki katına çıkardı.

40 çeşit ürün üretiliyor

İsteğe bağlı olarak öğrencilerin de çalıştığı üretim bölümünde 40 çeşit temizlik ürünü üretiliyor. Bulaşık deterjanı, el sabunu, çamaşır yumuşatıcısı, oda parfümü, bulaşık makinesi ve çamaşır suyu gibi ürünlerin yer aldığı listedeki ürünler standartların üstünde bir kaliteyle üretiliyor. Temizlik ürünlerinden elde edilen karla oluşturulan Kimya Teknolojileri Laboratuvarı Türkiye’deki okullarda bulunan en iyi kimya laboratuvarlarından biri olma özelliğini taşıyor. Temizlik ürünleri, Atakum ilçesinin isminden esinlenerek oluşturulan ’ATA’ markası ile satılıyor. Ürünlerin önemli bir özelliği ise Sağlık Bakanlığının onaylı ürünleri olması.

Kimya alanında mevcut fiziksel koşullarla talebi karşılayamayan kimya bölümü için ek bir bina yapılıyor.Yeni kimya atölyesine geçtikten sonra üretimin çok daha fazla artırılması planlanıyor. Yerli ve milli üretim kapsamında çalışmalarını sürdüren Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hedefi Türkiye’nin temizlik ürünü ihtiyacını karşılayarak yurt dışına ihracat yapmak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.