UYAP SATIŞ PORTALI

Uyap Satış Portalı icra ve iflas dairelerinde satışa çıkarılacak olan malların online ortamında Türkiye’nin dört bir yanında bulunan alıcıların internet ortamında satışa sunulan malları görebilmelerine ve teklif verebilmelerine olanak sağlayan Adalet Bakanlığı’nın çok önemli bir projesidir.

Bu proje kapsamında icra yolu ile devlet eline geçen malların satışı için başvurular online olarak yapılabilmekte ve satışa çıkarılan malların ülke çapında internet üzerinden ulaşmak isteyen herkesin kolayca ulaşabileceği bir elektronik ortam hazırlama amacına hizmet etmek için kurulan Uyap Satış Portalı ile satışa çıkarılan ürünleri görmek, ürünlere fiyat teklifi verebilmek mümkün.

Bu sistemin en büyük yararı malların değerinden çok daha az bir fiyata gitmesine engel olması amaçlanıyor. Satılacak olan ürünlerin teknik özellikleri ve başlangıç değerlerine ihale tarih bilgisine ve yatırılacak teminatın ne kadar olacağı bilgisine ulaşmak mümkün hale getiriliyor.

Örneğin Uyap Satış Portalı üzerinden giren bir kullanıcı Ankara’da ihaleye çıkmış bir malı almak için fiyat teklifi verebilir, kimlerin ne kadar teklif verdiğini görebilir veya teklifi arttırabilir.

Böyle bir kolaylık sağlanmadan önce ihaleye giren az sayıda kişi tarafından verilen düşük fiyatlarla mallar satılmaktaydı. Hangi malın hangi tarihte ihaleye çıkacağı bilgisi belirli sayıda kişilerce bilinebiliyordu.

Uyap Satış Portalı ile artık ülkenin dört bir yanından ihale bilgilerine kolayca ulaşılabilmekte ve online olarak teklif verilebilmektedir.

Mallar gerçek fiyatına yakın bir fiyatla satılabilmekte ve böylece hem borçlu olan hem de alacaklı olan kişi bundan yarar görebilmektedir.

Her ürün için belirtilen bankaya belirtilen teminat yatırıldıktan sonra online olarak seçilen ürün takibi yapılabilir, ihalenin sonuçlanma tarihi hakkında gün saat ve dakika olarak bilgilenme sağlanabilmektedir.

Uyap Satış Portalı ile satışa çıkarılan malların fotoğrafları incelenebilir, teknik özellikleri hakkında bilgi edinilebilir. Sağlanan bu kolaylıkla internet ortamında Uyap Satış Portalına katılımın artması ile satışa çıkarılan mallar gerçek değerine çok yakın fiyatlarla satılabilmektedir.

E-imza ile giriş yapılarak ihaleye doğrudan katılım yapılabilir ve fiyat arttırılabilir. İstenirse başkaları fiyat arttırdığında sistem sizi SMS yoluyla bilgilendirip yeni fiyat üzerinden yeni bir değerlendirme yapmanız sağlanabilir. Girmek için tıklayınız: https://esatis.uyap.gov.tr/esatis/index.html

Bilim-Teknoloji Haberleri

WhatsApp'ta önemli değişiklik: Sınırı 3'e çıktı
Alper Gezeravcı, İzmir'in uzaydan çekilen fotoğraflarını paylaştı
TikTok, Instagram'a rakip oluyor: Yeni fotoğraf uygulaması yolda
Apple, iOS 17.4 güncellemesini yayınladı: İşte yenilikler...
Meta uygulamaları çöktü: Erişim problemi yaşanıyor