Ukrayna'dan Kırım'a saldırı

Rusya-Ukrayna savaşı da son sürat devam ediyor. Ukrayna, Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'a füzeli saldırı düzenledi. Sivastopol şehrine düşen füze parçalarından 2'si çocuk olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti. 80'den fazla da yaralı var.

Ukrayna ABD'den onayı aldı. ABD yapımı silahlarla Kırım'a saldırı düzenledi. Dumanlar yükseldi. Evler hasar gördü ve siviller öldü. Görüntüler, rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım'ın Sivastopol şehrinden geldi.

2'Sİ ÇOCUK 4 SİVİL ÖLDÜ

Ukrayna, Sivastopol'u füzelerle hedef aldı. Rusya, füzelerin savunma sistemleri tarafından vurulduğunu belirtti. Ancak füze parçalarının şehre düştüğünü bildirdi. Aralarında çocukların da çok sayıda sivil hayatını kaybetti. 80'den fazla da yaralı var.

MOSKOVA ABD'Yİ SORUMLU TUTTU

Bölgenin sözde Rus valisi olay yerinde durumun ağır olduğunu söyledi. Saldırının orman yangınlarına da neden olduğunu kaydetti. Rusya Savunma Bakanlığı saldırıdan ABD'yi sorumlu tuttu. Ukrayna'nın ABD yapımı Atacms füzeleriyle saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti.

RUSYA ENERJİ ALTYAPISINI VURMUŞTU

Öte yandan Rusya da hafta sonu Ukrayna'ya geniş çaplı bir saldırı düzenlemiş, Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef almıştı. Ülkenin elektrik şebekeleri hasar görmüştü. Harkiv'e düzenlenen saldırıda ise en az 3 kişi ölmüş, 15'ten fazla kişi yaralanmıştı.

Dünya Haberleri

Brezilya Devlet Başkanı Lula, İsrail'in saldırılarını "soykırım" olarak tanımladı
İtalya, vatandaşlarına uyarı: Lübnan'ı terk edin
Skandal Meclis'te patlak verdi! 'Türklere esir olduk' soygunu
Dostluğumuzu pekiştirmeliyiz
Çin'in üst düzey dışa açılma politikasında Türkiye'ye büyük fırsat